ΤΟΠΙΚΑ

Περιμένουν στο ακουστικό 2½ χρόνια!

περιμένουν-στο-ακουστικό-2½-χρόνια-152102

Χιλιάδες είναι αυτοί που έχουν χάσει τη δουλειά τους τα τρία τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης. Υπάρχουν ωστόσο και κάποιοι, οι οποίοι λόγω της οικονομικής κρίσης παραμένουν άνεργοι μολονότι πέρασαν τη δοκιμασία του ΑΣΕΠ, δημοσιεύτηκαν τα ονόματά τους στον πίνακα διοριστέων στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, ωστόσο ποτέ δεν ορκίστηκαν προκειμένου να αναλάβουν τα καθήκοντά τους στην υπηρεσία για την οποία κρίθηκαν επιτυχόντες.

Ο λόγος για 49 άτομα που έδωσαν εξετάσεις, με ΑΣΕΠ., στο διαγωνισμό που προκήρυξε ο πρώην Δήμος Βόλου το 2008 για την κάλυψη αντίστοιχων θέσεων διαφόρων ειδικοτήτων, σε καίριους τομείς των Διευθύνσεων του πρώην Δήμου. Ένα χρόνο αργότερα δημοσιεύτηκε ο προσωρινός πίνακας διοριστέων. Με βάση τον πίνακα αυτό ο πρώην Δήμος Βόλου προχώρησε στην προσωρινή πρόσληψη οκτώ ατόμων στον ευαίσθητο τομέα της υπηρεσίας καθαριότητας στην οποία υπήρχαν αυξημένες ανάγκες σε προσωπικό. Πρόκειται για πέντε εργάτες καθαριότητας, έναν οδηγό και δύο χειριστές, οι οποίοι και συνεχίζουν να απασχολούνται μέχρι και σήμερα στον ενιαίο πλέον Δήμο Βόλου.

Οι υπόλοιποι 41 ωστόσο συνεχίζουν να είναι στον… αέρα, καθώς είναι ακόμη στο… ακουστικό τους εδώ και δυόμισι χρόνια, από τον Απρίλιο του 2010, όταν ο τότε Υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης άναψε… κόκκινο φως στις προσλήψεις στο στενό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Το οξύμωρο είναι ότι η Υπουργική Απόφαση εκδόθηκε σε μία χρονική στιγμή που οι 49 επιτυχόντες του ΑΣΕΠ κλήθηκαν από τις υπηρεσίες του πρώην Δήμου Βόλου να καταθέσουν μέσα σε ένα μήνα τα απαιτούμενα από το νόμο δικαιολογητικά, προκειμένου στη συνέχεια να ορκιστούν και να αναλάβουν καθήκοντα. Μάλιστα αρκετοί από τους επιτυχόντες πριν την κατάθεση των δικαιολογητικών τους στο Δήμο παραιτήθηκαν από τις εργασίες τους στον ιδιωτικό τομέα, θεωρώντας βέβαιη την πρόσληψή τους στο Δήμο. Δυστυχώς για τους ίδιους τους πρόλαβε η υπογραφή του Υπουργού Εσωτερικών και η απαρχή της βίαιης δημοσιονομικής προσαρμογής των δαπανών του Δημόσιου Τομέα στη χώρα μας.

Μόλις χθες η Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου Νατάσσα Οικονόμου σημείωσε πως οι τελευταίες εξελίξεις στο θέμα ήταν την περασμένη άνοιξη, όταν ζητήθηκαν από το Υπουργείο Εσωτερικών οι εκκρεμότητες που έχει στις προσλήψεις ο Δήμος. Πιθανολογώ, πρόσθεσε η κ. Οικονόμου, ότι ενδεχομένως οι θέσεις να καλυφθούν στη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση για μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις από το στενό και τον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου