ΤΟΠΙΚΑ

Εργαστήρι εθελοντικής εργασίας

εργαστήρι-εθελοντικής-εργασίας-152199
Την εθελοντική προσφορά που εγκαινίασαν με μεγάλη επιτυχία στη διάρκεια της περσινής χρονιάς συνέχισαν και φέτος από την έναρξη του νέου διδακτικού έτους εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς του Ευγένειου Δημοτικού Σχολείου στη Νέα Αγχίαλο.
Πέρυσι με τις εξαιρετικές ζωγραφικές παραστάσεις στην αυλή του σχολείου έδωσαν μια πιο φιλική, πιο ζεστή και πιο χαρούμενη όψη στους ψυχρούς τοίχους των κτηρίων. Φέτος γονείς και μαθητές ανταποκρίθηκαν και πάλι στο κάλεσμα του διευθυντή του σχολείου. Το πρώτο Σάββατο της νέας σχολικής χρονιάς, ο χώρος του σχολείου έγινε ένα μικρό εργαστήρι για να βαφτούν πόρτες και κάγκελα, να επισκευαστούν θρανία, καθίσματα και έπιπλα, καθώς και για άλλες αναγκαίες εργασίες για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου.
Θετικότατη και συγκινητική ήταν και η συμμετοχή μελών του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Νέας Αγχιάλου που αγκάλιασαν αυτή την προσπάθεια.
Από φέτος λειτουργεί και ολοήμερο σχολείο στον ίδιο χώρο με τη συμμετοχή πολλών μαθητών, που όχι μόνο δέχονται βοήθεια στα μαθήματά τους από ικανότατους εκπαιδευτικούς και εξαιρετικούς ανθρώπους, αλλά έχουν και την ευκαιρία να έρχονται σε επαφή με τον κόσμο άλλων μαθημάτων, όπως είναι το μάθημα της Πληροφορικής.
Έτσι το σχολείο ζωντανεύει περισσότερες ώρες καθημερινά, εκπληρώνοντας άριστα το σκοπό και το στόχο των πρώτων Αγχιαλιτών, που με θυσίες και κόπους το έχτισαν πέτρα πέτρα για τα δικά τους παιδιά και για να δώσουν συνέχεια στο τόπο αυτό.
Με τη σύμφωνη γνώμη του σχολικού Συμβούλου κ. Σδρόλια, του Διευθυντή και των εκπαιδευτικών του Σχολείου, αλλά και τη σημαντικότατη βοήθεια του προσωπικού του Γενικού Αρχείου του Κράτους ξεκίνησε μια προσπάθεια ανάδειξης και αξιοποίησης του αρχείου του Σχολείου που κρύβει πραγματικούς θησαυρούς. Σιγά-σιγά έρχεται στο φως για έρευνα και μελέτη ένα κομμάτι της ιστορίας της Νέας Αγχιάλου, καθώς αρχεία και υλικό περασμένων δεκαετιών κατεβαίνουν από τα ράφια και παρουσιάζονται στα μάτια των σημερινών Αγχιαλιτών, ξυπνώντας αναμνήσεις στους μεγαλύτερους ηλικιακά, δίνοντας γνώση στους νεότερους και στήνοντας γέφυρες ανάμεσα στο παρελθόν κα το παρόν, απαραίτητη προϋπόθεση για να υπάρξει και μέλλον.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου