ΤΟΠΙΚΑ

Μάλωσαν για τον Αλατά

μάλωσαν-για-τον-αλατά-152246

Ενταση δημιουργήθηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νοτίου Πηλίου με αφορμή το θέμα «Περί παράτασης μίσθωσης», που είχε να κάνει με την συμφωνία για την εκμίσθωση της νησίδας Αλατάς και για ορισμένες διορθώσεις στους όρους της συμφωνίας. Μάλιστα το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα, ενώ από την αίθουσα αποχώρησε ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Σταμάτης Βακούλας, ο οποίος αφού πρώτα υπερψήφισε τόνισε ότι ναι μεν συμφωνεί με την επένδυση, όχι όμως με την «κατοχή» των 99 χρόνια ενοικίασης.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή

Συγκεκριμένα στο Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίστηκαν η παράταση της μίσθωσης της νησίδας Αλατάς για 99 χρόνια από την αρχική συμφωνία που ήταν στα 65 χρόνια. Όπως επεσήμανε ο κ. Βακούλας κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου: «99 χρόνια είναι πολλά και σχεδόν προτείνετε την πώληση του Αλατά, ενώ η Σύμβαση θα δεσμεύει τρεις ολόκληρες γενιές ανθρώπων». Τονίζοντας αυτά ο κ. Βακούλας υπερψήφισε το θέμα αλλά εξέφρασε τις επιφυλάξεις του, ενώ στη συνέχεια αποχώρησε από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τα υπόλοιπα θέματα

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το θέμα «Αποδοχή μελέτης για την εκτέλεση του έργου αναπλάσεις παιδικών χαρών στους οικισμούς Τρικερίου και Αγίας Κυριακής Δ.Δ. Τρικερίου προϋπολογισμού 175.500,00 και της μελέτης ανάπλαση κεντρικής πλατείας στις Αφέτες Πηλίου προϋπολογισμού 86.000,00 ευρώ».

Για την εκτέλεση των παραπάνω έργων έχει υποβληθεί πρόταση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας και σύναψη προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια.

Το θέμα δεν ενέκρινε η ελάσσων μειοψηφία αφού εκτίμησε ότι το ποσό των 175.500,00 ευρώ είναι υπερβολικό για την κατασκευή παιδικής χαράς, ενώ παράλληλα υπήρξαν παράπονα από ομάδα δημοτικών συμβούλους για το γεγονός ότι δεν υπήρχαν οι μελέτες των έργων κατά τις εισηγήσεις των αρμόδιων επί του θέματος.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κωνσταντίνος Παπαμαρκάκης τόνισε ότι δεν πρόκειται για καινούργιες μελέτες αλλά για μελέτες που είχαν συνταχθεί στο παρελθόν.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Βακούλας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Καλές είναι οι παιδικές χαρές, αλλά θεωρούμε τα συγκεκριμένα ποσά τεράστια».

Ομόφωνα ψηφίσθηκε και το θέμα «Υποβολή ολοκληρωμένου σχεδίου ανάπτυξης της Νήσου Παλαιό Τρίκερι στο πλαίσιο του άξονα προτεραιότητας 4 αειφόρος ανάπτυξη και ποιότητα ζωής στη Περιφέρεια Θεσσαλίας».

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Νοτίου Πηλίου κ. Φορτούνα «το πρόγραμμα αυτό έχει σαν στόχο τη βιώσιμη τοπική ανάπτυξη, τη βελτίωση της ελκυστικότητας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων του νησιού. Συγκεκριμένα στο νησί παλαιό Τρίκερι θα δοθούν λύσεις σε θέματα οδοποιίας, σε θέματα που έχουν να κάνουν με την γεωργική εκμετάλλευση αλλά και σε θέματα ύδρευσης».

Τέλος να σημειωθεί ότι ομόφωνα ψηφίσθηκε και το θέμα της έγκρισης σχεδίου μελέτης του έργου ανάπλαση οδικού δικτύου στην περιοχή του Λαύκου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου