ΤΟΠΙΚΑ

Η κ. Χρυσοβελώνη στη Βουλή για τις ελβετικές τράπεζες

η-κ-χρυσοβελώνη-στη-βουλή-για-τις-ελβετ-152320
Για το πρόβλημα της μη ενεργητικής αναζήτησης από το κράτος τυχόν περιουσιακών στοιχείων πολιτικών στο εξωτερικό τοποθετήθηκε η βουλευτής Ανεξαρτήτων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

«Σχετικά με την αποστολή του περίφημου εκείνου αιτήματος προς την Ένωση Ελβετικών Τραπεζών, το οποίο ενέκρινε ο κ. Προβόπουλος, για άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών βουλευτών που ενδεχομένως υπάρχουν στην Ελβετία είμαι της άποψης ότι κάποιοι θέλανε να «πετάξουν την μπάλα στην εξέδρα» μακριά από τα πραγματικά και επικίνδυνα για τους ίδιους ερωτήματα» σημείωσε μιλώντας στη Βουλή μεταξύ άλλων η κ. Χρυσοβελώνη και συνεχίζοντας αναφέρθηκε στην αποκάλυψη των «New York Times» στις 28-9-12 ότι το Υπουργείο Οικονομικών ζήτησε και πήρε από τις Βρετανικές Αρχές λίστα Ελλήνων με ακριβά ακίνητα στο Λονδίνο.

Το περίεργο όπως τόνισε η βουλευτής Μαγνησίας είναι ότι το αίτημά σας επικεντρώθηκε σε αγοραπωλησίες ακινήτων από Έλληνες υπηκόους μετά το 2009 αλλά και το γεγονός πως ανάμεσα στα 400 ονόματα ατόμων που εντοπίστηκαν δεν υπάρχει κανένα πολιτικό πρόσωπο παρά μόνον «επιχειρηματίες, τραπεζίτες, εφοπλιστές και αθλητές» σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα κ. Θεοχάρη και ζήτησε να γίνει έρευνα και πριν το 2009.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου