ΤΟΠΙΚΑ

Λυσσαλέο κυνηγητό από το Δήμο Βόλου

λυσσαλέο-κυνηγητό-από-το-δήμο-βόλου-152371

Για άδικες αποφάσεις κάνουν λόγο οι καταστηματάρχες της οδού Κουμουνδούρου

Για λυσσαλέο κυνηγητό των επιχειρήσεών τους από το Δήμο Βόλου κάνουν λόγο οι καταστηματάρχες της οδού Κουμουνδούρου. Πάντα, λένε, τα καφέ όπου συχνάζει η βολιώτικη νεολαία, και όχι μόνον, ήταν στο στόχαστρο της Δημοτικής Αστυνομίας, ακόμη και για… ψύλλου πήδημα.

Στην αρχή, όπως λένε, ήταν ότι στον πλέον εμπορικό κάθετο δρόμο της πόλης, δεν τους επέτρεπαν την ανάπτυξη ούτε μίας σειράς από τραπεζοκαθίσματα. Μετά τη νέα κανονιστική απόφαση οι έλεγχοι εστιάστηκαν στις ζαρντινιέρες. Στις ξύλινες δηλαδή κατασκευές που έκαναν οι επιχειρηματίες προκειμένου οι πελάτες τους να μπορούν να πιούν όρθιοι τον καφέ τους.

Αυτές τις κατασκευές ο Δήμος τις θεωρεί αυθαίρετες, κάτι που έχει ξεσηκώσει τους επιχειρηματίες, περισσότερους από δέκα, που έχουν καταστήματα στο συγκεκριμένο δρόμο. Οι περισσότεροι από αυτούς δεν έκρυψαν χθες την αγανάκτησή τους κατά την επίσκεψή τους στα γραφεία του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ. Δεν πάει άλλο, είπαν όλοι οι επιχειρηματίες με ένα στόμα .

Έχουμε πληρώσει ένα σωρό λεφτά σε πρόστιμα για τις ζαρντινιέρες. Ζητάμε ο Δήμος να δει κάτω από άλλο πρίσμα τη λειτουργία του συγκεκριμένου δρόμου. Δε ζητάμε, όπως σημειώνουν, χάρη. Απλά επισημαίνουμε, όπως προσθέτουν, επειδή η οδός Κουμουνδούρου, από την Κονταράτου μέχρι και την οδό Ιάσονος, έχει μία δυναμική, να εξεταστούν και εναλλακτικές και αμοιβαία αποδεκτές λύσεις . Δεν μπορούμε να δουλεύουμε για το Δήμο. Μπαίνει για όλους θέμα επιβίωσης για τις επιχειρήσεις μας.

Δεν είναι μόνο τα πρόστιμα. Είναι και τα υψηλά ενοίκια που πληρώνουμε και που είναι μέχρι 3.500 ευρώ το μήνα. Αλλά δεν είναι μόνον αυτό. Είναι και οι δεκάδες εργαζόμενοι που απασχολούνται σ΄ αυτά τα καφέ. Είναι χαρακτηριστικό πως στο καφέ Groove απασχολούνται 23 άτομα, στο Novel 22, στο Αzzuro 15 στο Entra 19 άτομα, στο Hemingway 7 κ.ο.κ. Ζητάμε, λένε οι καταστηματάρχες, την κατανόηση του Δήμου, διαφορετικά θα εξαναγκαστούμε να απολύσουμε προσωπικό.

Δεν θα διστάσουμε, καταλήγουν, να πάμε ακόμη και στο Δημαρχείο και να διαμαρτυρηθούμε για τη στάση της Δημοτικής Αρχής απέναντι στις επιχειρήσεις μας, αλλά και για τη στάση της Δημοτικής Αστυνομίας που εξαντλεί τους ελέγχους στο συγκεκριμένο, όπως καταλήγουν, δρόμο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου