ΤΟΠΙΚΑ

Νέα μήνυση κατά των απολυμένων της ΚΟΝΤΙ

νέα-μήνυση-κατά-των-απολυμένων-της-κον-152421

Το «κυνηγητό» εναντίον των πρώην εργαζομένων της ΚΟΝΤΙ συνεχίζεται. Παρά το γεγονός ότι το Δικαστήριο δικαίωσε τους εργαζόμενους και απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει η εταιρία ArcelorMIttal ζητώντας να καταδικαστούν οι απολυμένοι διότι παρεμποδίζουν βασικές δραστηριότητες στο πλαίσιο της εκκαθάρισης, ο διευθυντής του τοπικού εργοστασίου κ. Ουζιέλ επανήλθε καταθέτοντας νέα μήνυση κατά του σωματείου και των μελών της εργοστασιακής επιτροπής.

Αυτή τη φορά κατηγορεί 17 από τους απολυμένους που ανήκουν στα παραπάνω συνδικαλιστικά όργανα ότι με τα όσα υποστήριξαν στην εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων παραπλάνησαν το Δικαστήριο και έτσι απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα.

Η νέα μήνυση κατά των απολυμένων κατατέθηκε στις αρχές Αυγούστου στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου, ενώ οι απολυμένοι ενημερώθηκαν τις προηγούμενες μέρες. Το θέμα έχει προκαλέσει για μία ακόμη φορά αντιδράσεις, καθώς όπως τονίζουν μετά ένα χρόνο και πλέον η εταιρία με τη στάση της «συνεχίζει να προκαλεί προσφεύγοντας στη Δικαιοσύνη κάθε φορά εναντίον εργαζομένων που βρέθηκαν ξαφνικά στο δρόμο και παραμένουν ακόμη στην ανεργία», διεκδικώντας όμως διαρκώς τη δικαίωσή τους μέσα από τις αγωγές που έχουν καταθέσει ζητώντας να κριθούν οι απολύσεις τους παράνομες και καταχρηστικές.
Στην εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων το Δικαστήριο είχε σαφώς κρίνει ότι «δεν προέκυψαν τέτοια πραγματικά στοιχεία τα οποία να συνιστούν επικείμενο κίνδυνο ή κατεπείγουσα περίπτωση».

Σε ανακοίνωσή του μάλιστα τότε το σωματείο των εργαζομένων στην ΚΟΝΤΙ έκανε λόγο για δικαίωση και απόφαση – κόλαφο κατά της εταιρίας και εξέφραζε την πεποίθησή τ ότι στο τέλος θα αποδειχθεί περίτρανα ο εμπαιγμός που έχουν υποστεί τόσο οι ίδιοι, όσο και η τοπική κοινωνία.

«Οι εργαζόμενοι της ΚΟΝΤΙ ούτε τραμπούκοι είναι ούτε άνθρωποι του υπόκοσμου. Είναι απλοί άνθρωποι της εργασίας, που η γαλλική εταιρία πέταξε με αναλγησία στο δρόμο και που παλεύουν για να ζήσουν τις οικογένειές τους και για να βρούνε το δίκιο τους» σημείωσε χθες στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του σωματείου Τριαντάφυλλος Καρατζιώλης, εκφράζοντας παράλληλα την απογοήτευσή του γιατί όπως τόνισε η εταιρία επιμένει να συνεχίζει το «κυνηγητό εναντίον εργαζομένων που αποτέλεσαν το βασικό παράγοντα που συνέβαλε τα μέγιστα ώστε η ΚΟΝΤΙ να μεγαλουργήσει στον τομέα της».
Σημειώνεται ότι οι απολυμένοι περιμένουν την έκδοση και της απόφασης από το Δικαστήριο το οποίο έγινε μέσα στο καλοκαίρι όσον αφορά τις απολύσεις που έγιναν και οι οποίες σύμφωνα με τους ίδιους και το ΕΚΒ είναι παράνομες και καταχρηστικές.
ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου