ΤΟΠΙΚΑ

Πλημμελής η λειτουργία της ανακύκλωσης

πλημμελής-η-λειτουργία-της-ανακύκλω-235659

Στην πλημμελή λειτουργία της ανακύκλωσης στη Νέα Αγχίαλο αναφέρεται με ανακοίνωσή του ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος της περιοχής.

Ειδικότερα η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Ως Φιλοπρόοδος Σύλλογος Νέας Αγχιάλου βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να καταγγείλουμε την απουσία της Δημοτικής Αρχής σε ένα φλέγον ζήτημα όπως αυτό της ανακύκλωσης συσκευασιών στην περιοχή μας παρ’ όλες τις οχλήσεις μας προς τους αρμοδίους δημοτικούς παράγοντες.

Οι κάτοικοι της περιοχής μετά από τη σχετική ενημέρωση, (έντυπα – εκδηλώσεις – ομιλίες – προβολές σε σχολεία) έχουν ευαισθητοποιηθεί με το θέμα της ανακύκλωσης αλλά απογοητεύονται και δεχόμαστε πλήθος παραπόνων και ιδιαίτερα από νέα παιδιά, από την λειτουργία της ανακύκλωσης.

Οι φωτογραφίες που διαθέτουμε δείχνουν το χάλι των ελάχιστων (ούτε δεκαπέντε για όλη τη Νέας Αγχίαλο) κάδων ανακύκλωσης που τοποθετήθηκαν και αυτοί με καθυστέρηση τουλάχιστον ενός χρόνου. Το αποτέλεσμα είναι μια εικόνα αδιαφορίας και εγκατάλειψης στα πιο κεντρικά σημεία της Νέας Αγχιάλου ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι που δεχόμαστε και αρκετά μεγάλο αριθμό τουριστών.

Ο Σύλλογός μας χειροκροτεί και στηρίζει κάθε σοβαρή προσπάθεια για το περιβάλλον όπως αυτή με τη δωρεάν διάθεση των κάδων κομποστοποίησης από το Δήμο Βόλου, όμως δεν μπορεί να μη στηλιτεύει και ελλείψεις τόσο σημαντικές, σ΄ έναν πολύ σοβαρό τομέα για το περιβάλλον και στον οποίο υπάρχει μεγάλη ευαισθησία από τους συμπολίτες μας.

Σας υπενθυμίζουμε ότι στην περιοχή της Ν. Αγχιάλου λειτουργεί η ανακύκλωση για τις μπαταρίες, για τις ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, για τους ηλεκτρικούς λαμπτήρες και για τα ιατρικά φάρμακα, με πολύ καλά αποτελέσματα.

Ευχόμαστε να είναι η τελευταία φορά που επανερχόμαστε στο συγκεκριμένο θέμα της ανακύκλωσης των συσκευασιών και αναμένουμε την άμεση επίλυσή του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου