ΤΟΠΙΚΑ

Κληρικοί από Ρωσία και Βαλκάνια

κληρικοί-από-ρωσία-και-βαλκάνια-236029

Δεκάδες ορθόδοξοι κληρικοί από τις χώρες των Βαλκανίων (Σερβία, Βουλγαρία κ.α.) αλλά και από τη Ρωσία θα έλθουν στο Βόλο και στη Μαγνησία μέσα στον Αύγουστο.

Στόχος της επίσκεψης είναι η τόνωση του θρησκευτικού τουρισμού και εντάσσεται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνουν ο Δήμος Βόλου και η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, προκειμένου να καταστήσουν το Βόλο και τη γύρω περιοχή προορισμό για την προσέλκυση τουριστών που επισκέπτονται χώρους θρησκευτικής λατρείας, καθώς η περιοχή μας διακρίνεται για τον μεγάλο μοναστηριακό της πλούτο, τόσο στην ηπειρωτική, όσο και στη νησιώτικη Μαγνησία. Ένας πλούτος που σε συνδυασμό με το πλέγμα των μοναστηριών στα Μετέωρα
που είναι παγκόσμιος προορισμός θρησκευτικού τουρισμού, μπορούν να δημιουργήσουν έναν απαράμιλλο συνδυασμό για την έλευση προσκυνητών από όλες τις χώρες οι κάτοικοι των οποίων ασπάζονται το Δόγμα της Ορθοδοξίας.

Την είδηση προανήγγειλε στο προχθεσινό 4ο Παγκόσμιο Συνέδριο των Απανταχού Θεσσαλών που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο του Βόλου ο ίδιος ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος. Χθες η Πρόεδρος Τουριστικής Προβολής του Δήμου Βόλου κ. Σούλα Μπαρτζιώκα σημείωσε ότι η έλευση κληρικών από χώρες της Ορθοδοξίας, του εξωτερικού αναμένεται μέσα στον Αύγουστο. Οι ξένοι κληρικοί στις 23 Αυγούστου θα παραστούν σε Ιερή Θεία Λειτουργία που θα πραγματοποιηθεί στη Μονή Ξενιάς. Ακόμη στο πλαίσιο του προγράμματος που έχει καταρτιστεί οι ξένοι κληρικοί θα επισκεφθούν ακόμη τη Μακρινίτσα, την Πορταριά, καθώς και τις μονές των Μετεώρων. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους οι ξένοι κληρικοί θα πάρουν μέρος σε ημερίδα θεολογικού περιεχομένου που θα πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία της Ιερής Μητρόπολης Δημητριάδος. Οι ξένοι κληρικοί κατά την παραμονή τους στην περιοχή μας θα μείνουν στους χώρους του Συνεδριακού Κέντρου και στους ξενώνες του Δήμου Βόλου απέναντι από το Πανθεσσαλικό Στάδιο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου