ΤΟΠΙΚΑ

Μία ΔΟΥ στο Βόλο

μία-δου-στο-βόλο-236051

Την υπόσχεση ότι δεν θα απολυθεί κανείς εφοριακός, έλαβαν τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εφοριακών σε συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία του την περασμένη εβδομάδα με

τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Μαυραγάνη. Δεν θα γίνει καμία απόλυση από τις ΔΟΥ και από το ΣΔΟΕ γιατί οι ανάγκες είναι πολύ μεγάλες στους τομείς του προληπτικού του προσωρινού και του τακτικού ελέγχου.

Ωστόσο την ίδια στιγμή τα νέα δεν φαίνεται να είναι ιδιαίτερα θετικά για την παρουσία και μίας δεύτερης μεγάλης ΔΟΥ στη Μαγνησία, όπως ζητούν τα μέλη των παρατάξεων από τον τοπικό Σύλλογο Εφοριακών που συμμετέχουν στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ/ΟΤΑ.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαν οι εκπρόσωποι του τοπικού Συλλόγου κατά την παραμονή τους την περασμένη βδομάδα στην Αθήνα, δύο ΔΟΥ σε επίπεδο πρωτεύουσας νομού θα διατηρηθούν μόνον στη Λάρισα, την Πάτρα και το Ηράκλειο. Αντίθετα όλα δείχνουν ότι στη Μαγνησία θα υπάρχει μόνον η ενιαία Α΄- Β΄ΔΟΥ Βόλου, ενώ οι ΔΟΥ Νέας Ιωνίας και Αλμυρού από Τμήματα που είναι σήμερα μέχρι το τέλος καλοκαιριού θα έχουν υποβιβαστεί σε Γραφεία.. Ως γνωστόν οι δύο ΔΟΥ υποβιβάστηκαν σε Τμήματα από την 1.1. 2012, με αποτέλεσμα αντικείμενα εργασιών τους όπως ο

έλεγχος και το Δικαστικό να μεταφερθούν στην ενιαία ΔΟΥ Βόλου. Ενδεχόμενος υποβιβασμός των δύο ΔΟΥ σε Γραφείο θα έχει ως αποτέλεσμα να καταργηθεί και ο Κώδικας, ενώ τα έσοδα από την καταβολή του ΦΠΑ των επιτηδευματιών θα καταβάλλονται απευθείας μέσω των τραπεζών.

Με τον υποβιβασμό τους σε Γραφεία οι ΔΟΥ Νέας Ιωνίας και Αλμυρού θα απασχολούν ελάχιστο προσωπικό (περίπου 4 – 5 άτομα), ενώ από τους υπεύθυνους του Υπουργείου ζητήθηκε να εξεταστεί η δυνατότητα στέγασης τους σε δημοτικά ή δημόσια κτήρια, προκειμένου να σταματήσει η αιμορραγία καταβολής των ενοικίων από το Δημόσιο (σ.σ.: Σημειώνεται πως η ΔΟΥ Νέας Ιωνίας καταβάλει ενοίκιο 4.000 ευρώ το μήνα στο Δήμο Βόλου, ενώ η ΔΟΥ Αλμυρού καταβάλει ενοίκιο 3.000 ευρώ το μήνα).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου