ΤΟΠΙΚΑ

Κινητοποιήσεων… συνέχεια για τους ειδικευόμενους

κινητοποιήσεων-συνέχεια-για-τους-ει-322896

Να δώσουν συνέχεια στις κινητοποιήσεις τους αποφάσισαν χθες οι ειδικευόμενοι γιατροί στο Νοσοκομείο Βόλου, ενώ για όσο χρονικό διάστημα διαρκέσει η επίσχεση εργασίας θα συμμετέχουν στις απλήρωτες εφημερίες μόνο για την κάλυψη των επειγόντων περιστατικών.

Η επίσχεση εργασίας των ειδικευόμενων γιατρών έχει ξεκινήσει εδώ και μια εβδομάδα για την εξασφάλιση, όπως επισημαίνουν, του στοιχειώδους δικαιώματός τους, να δουλεύουν δηλαδή έμμισθα.

«Νιώθουμε βαρύ το χρέος και το αίσθημα ευθύνης απέναντι στην τοπική κοινωνία που δοκιμάζεται καθώς συνεχίζουμε τον αγώνα μας», τονίζουν οι ειδικευόμενοι και προσθέτουν πως «απέναντι σε μια Διοίκηση που απειλεί, τρομοκρατεί και αγνοεί επιδεικτικά τους ειδικευόμενους ιατρούς του Νοσοκομείου απαντούμε εμφατικά παρόντες».

Αυτή τη στιγμή στους ειδικευόμενους οφείλονται δεδουλευμένες εφημερίες Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου και Μαρτίου και όπως δηλώνουν «όντας εξαθλιωμένοι από την άρνηση της Διοίκησης, παρά τα δημοσιεύματα για πλεόνασμα, να πληρώσει τις εφημερίες, όντας αόρατοι σε οποιοδήποτε αίτημα για βελτίωση της παροχής περίθαλψης στο Νοσοκομείο και τις δραματικές του ελλείψεις, όντας άυπνοι στις εξοντωτικές εφημερίες μας και απαξιωμένοι, η Διοίκηση τόσο του ΓΝ Βόλου όσο και η κεντρική Διοίκηση του Υπουργείου μάς χλευάζει συστηματικά».

Μάλιστα, οι γιατροί καταγγέλλουν πως «πέρα από τα χρωστούμενα η Διοίκηση απειλεί και με νέες περικοπές ημερομισθίων για όσο διαρκέσει η επίσχεση. Βιώνουμε καταστάσεις πρωτόγνωρες και υψώνουμε φωνή έκκλησης για συμπαράσταση και συμπαράταξη προς κάθε δοκιμαζόμενο πολίτη».

Τα αιτήματα των γιατρών, όπως αυτά προέκυψαν από την χθεσινή Γενική Συνέλευση, είναι η αποπληρωμή των δεδουλευμένων, η συμμετοχή στις απλήρωτες εφημερίες για την κάλυψη των επειγόντων περιστατικών και μόνο, κοινή δράση με τον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας, άρση της αυθαίρετης υποχρέωσης της καταβολής των 5 ευρώ από τους πολίτες προς εξέταση.

«Δεν αγωνιζόμαστε μόνο για τα δεδουλευμένα. Δεν αγωνιζόμαστε μόνο για να έχουμε να πληρώσουμε το ενοίκιο και το ρεύμα. Αγωνιζόμαστε για να λαμβάνει κάθε πολίτης τη δημόσια και δωρεάν περίθαλψη που του αρμόζει σύμφωνα με τις πάγιες ασφαλιστικές του εισφορές. Αγωνιζόμαστε για να αντέξουν οι ειδικευόμενοι ιατροί στις πιέσεις εξαθλίωσης και αφανισμού τους που θα σημάνει αυτόματα και την κατάλυση του ΕΣΥ. Δεν παραδίδουμε τα όπλα και δεν υποχωρούμε», τονίζουν σε ανακοίνωσή τους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου