ΤΟΠΙΚΑ

Σε κλήρωση οι κομποστοποιητές

σε-κλήρωση-οι-κομποστοποιητές-323150

Περισσότεροι από 600 δημότες από όλες τις Δημοτικές Ενότητες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου Βόλου για συμμετοχή στο πρόγραμμα οικιακής κομποστοποίησης και τη δωρεάν διάθεση 350 σετ κάδων – κομποστοποιητών για την ανακύκλωση των οικιακών οργανικών απορριμμάτων. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων έληξε την περασμένη Τρίτη και η κλήρωση θα γίνει την ερχόμενη Μ. Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Βόλου, παρουσία των δημοτών που εκδήλωσαν ενδιαφέρον.

Η πρωτοβουλία υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE+ «Ανάπτυξη Τοπικών Σχεδίων Δράσης για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής» που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα που υλοποιείται από το Δήμο Βόλου σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑΜΒ, την ΑΝΕΒΟ και την ΕΠΕΜ Α.Ε., με στόχο την ανάπτυξη δράσεων για τη μείωση των εκπομπών αερίου που συμβάλουν στο φαινόμενο του θερμοκηπίου. Ξεκίνησε τον Ιανουάριο 2009 και ολοκληρώνεται το φετινό καλοκαίρι.

Τα ονόματα των κληρωθέντων θα ανακοινωθούν από την ιστοσελίδα του Δήμου Βόλου (www.volos-city.gr ) και από τον τοπικό Τύπο αμέσως μετά την κλήρωση. Η πλήρης ενημέρωση των κληρωθέντων για τη διαδικασία της κομποστοποίησης, η υπογραφή των συμφωνητικών παραχώρησης και η παραλαβή των 350 σετ οικιακής κομποστοποίησης θα γίνει μετά τις διακοπές του Πάσχα, έπειτα από τηλεφωνική ενημέρωση σχετικά με την ημέρα και ώρα παραλαβής.

Υπενθυμίζεται ότι οι παραπάνω κάδοι κομποστοποίησης θα διατεθούν σε συμπολίτες που διαμένουν σε μονοκατοικία με κήπο. Υποχρέωσή τους θα είναι η σωστή χρήση του κάδου για παραγωγή του δικού τους κομπόστ και η περιοδική ενημέρωση των υπευθύνων του Δήμου για την πορεία και τα αποτελέσματα της κομποστοποίησης. Επισημαίνεται ότι οι κάδοι οικιακής κομποστοποίησης που θα μοιραστούν θα συνεχίσουν να αποτελούν ιδιοκτησία του Δήμου, γεγονός που σημαίνει πως σε περίπτωση διαπίστωσης μη σωστής χρήσης του θα δίνεται σε άλλο συμπολίτη, ενώ σε περίπτωση καταστροφής του θα πρέπει να αντικαθίσταται από τον υπεύθυνο χρήσης του.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου