ΤΟΠΙΚΑ

Τοποθέτηση Κ. Πουλάκη για τον Περιφερειακό

τοποθέτηση-κ-πουλάκη-για-τον-περιφερε-323162

Τα προβλήματα των κατοίκων από το ημιτελές έργο του περιφερειακού δρόμου του Βόλου έφερε με επερώτησή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλία της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας» Κ. Πουλάκης.

Οπως τόνισε στην ομιλία του στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου το έργο έχει καταλήξει να αποτελεί μόνιμο πρόβλημα για τους κατοίκους των περιοχών τις οποίες διατρέχει:

– πρώτον, εξαιτίας του λανθασμένου σχεδιασμού του έργου, το τμήμα του αυτοκινητοδρόμου από τον κόμβο των Μελισσιάτικων μέχρι την Γορίτσα διατρέχει αστικό ιστό, όμως αντί των απαιτούμενων ανισόπεδων κόμβων, διακόπτεται μόνο από ισόπεδες διαβάσεις, η επικινδυνότητα των οποίων είναι σαφώς μεγαλύτερη και

– δεύτερον, εξαιτίας της μη ολοκλήρωσης του έργου και της πλημμελούς συντήρησής του. Για παράδειγμα, όπως εξήγησε, στον κόμβο του Φυτόκου, όπου βρίσκεται η Γεωπονική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθώς και τρία σχολικά συγκροτήματα, συχνά δεν λειτουργούν ούτε οι φωτεινοί σηματοδότες. Το ίδιο συμβαίνει στον κόμβο στα Μελισσιάτικα, ο οποίος έκλεισε αναγκαστικά πριν λίγο καιρό, με απόφαση του Δήμου Βόλου, η οποία αργότερα ανακλήθηκε.

Ο κ. Πουλάκης τόνισε ότι παρά τις πρωτοβουλίες που έχουν αναλάβει εδώ και πολύ καιρό οι κάτοικοι και οι συλλογικότητες της περιοχής, όλοι οι τοπικοί φορείς δηλώνουν αναρμόδιοι για την εποπτεία του Περιφερειακού, τη στιγμή που ο αυτοκινητόδρομος λειτουργεί κανονικά. «Μάλιστα, το ερώτημα κατά πόσο η παραλαβή του έργου έχει γίνει κανονικά και αν το έργο λειτουργεί νόμιμα ή παράνομα, δεν έχει ακόμη απαντηθεί».

Κλείνοντας την τοποθέτηση του ο Κ. Πουλάκης ζήτησε από τον Περιφερειάρχη την αναζήτηση θετικής διεξόδου για την ολοκλήρωση του Περιφερειακού του Βόλου, με την αναζήτηση και αξιοποίηση κονδυλίων άλλων έργων που τελικά δεν έγιναν.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου