ΤΟΠΙΚΑ

Αβάσιμοι οι ισχυρισμοί για Χαλυβουργία

αβάσιμοι-οι-ισχυρισμοί-για-χαλυβουργ-323172

Την Κυριακή η εταιρία ενημέρωσε το ΣΕΠΕ με FAX για την έκρηξη και τον τραυματισμό του εργαζόμενου σύμφωνα με το έγγραφο που παρουσιάζει σήμερα ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ

«Κατέρρευσαν» σαν χάρτινος πύργος οι προχθεσινοί ισχυρισμοί του Συνδικάτου Μετάλλου και του ΠΑΜΕ Μαγνησίας όσον αφορά στο εάν είχε ενημερωθεί ή όχι η Επιθεώρηση Εργασίας για την έκρηξη στο εργοστάσιο της Χαλυβουργίας.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Σύμφωνα με το έγγραφο (αναγγελία εργατικού ατυχήματος) που παρουσιάζει σήμερα ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, από την Κυριακή 1η Απριλίου, λίγες ώρες μετά την έκρηξη η Χαλυβουργία απέστειλε μέσω φαξ έγγραφη έκθεση στο ΣΕΠΕ με την οποία και ενημέρωνε για το συμβάν, καθώς και για τον τραυματισμό του εργαζόμενου στην προσπάθειά του να απομακρυνθεί από το χώρο. Για «χαλκείο» άθλιας παραπληροφόρησης κάνει λόγο το σωματείο εργαζομένων που επιτίθεται με σφοδρότητα εναντίον του Συνδικάτου Μετάλλου.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Παρά το γεγονός ότι η υπηρεσία του ΣΕΠΕ στην Επιθεώρηση Εργασίας κρατά πάντα χαμηλούς τόνους χθες υπήρχε έντονη δυσφορία με αφορμή τις ανακοινώσεις που εκδόθηκαν από το ΠΑΜΕ και το Συνδικάτο Μετάλλου και οι οποίες ουσιαστικά επέκριναν την Υπηρεσία ότι όχι μόνο δεν γνώριζε για το συμβάν, αλλά και ότι δεν έκανε τίποτα, καθώς οι δύο παραπάνω συνδικαλιστικοί φορείς δεν έκαναν καν τον κόπο να ρωτήσουν υπηρεσιακά για να έχουν ενημέρωση πριν προβούν στις επίμαχες ανακοινώσεις.

Τα στελέχη του ΣΕΠΕ έχοντας ενημερωθεί εγγράφως από τη Χαλυβουργία, μετέβησαν στο εργοστάσιο τη Δευτέρα το πρωί. Κλιμάκιο έκανε την απαραίτητη αυτοψία και τις επόμενες μέρες αναμένεται να συνταχθεί πόρισμα. Χθες το πρωί εξάλλου στο ΣΕΠΕ κατέθεσε ο εργαζόμενος που τραυματίστηκε και ο οποίος επανέλαβε ότι στην προσπάθειά του να απομακρυνθεί από το χώρο, διότι τρόμαξε όταν έγινε η έκρηξη, τραυματίστηκε στην ωμοπλάτη και τώρα είναι σε αναρρωτική άδεια.

«Χαλκείο παραπληροφόρησης…»

Εντονη ήταν η αντίδραση και του σωματείου των εργαζομένων στη Χαλυβουργία που κάνει λόγο για «χαλκείο άθλιας παραπληροφόρησης και κατασυκοφάντησης κάθε συνδικαλιστικού Οργάνου και συνεχίζοντας υπογραμμίζει: «Τελευταίο δείγμα συνδικαλιστικής του αθλιότητας η προσπάθειά του να εκμεταλλευτεί ένα (ευτυχώς ελαφρύ) εργατικό ατύχημα συναδέλφου μας, που συνέβη το Σάββατο αργά το βράδυ στο εργοστάσιο της Χαλυβουργίας στο Βελεστίνο (έκρηξη μικρής ισχύος στο τμήμα αποσκωρίωσης), για να επιτεθεί στο Σωματείο μας και στο Εργατικό Κέντρο με ανυπόστατα ψεύδη!

Απέκρυψε έτσι σκόπιμα το γεγονός ότι η Επιθεώρηση Εργασίας όχι μόνον ενημερώθηκε με κάθε λεπτομέρεια για το συγκεκριμένο συμβάν, αλλά και ότι αυτή η ενημέρωση έγινε Κυριακή (δηλαδή ημέρα αργίας για τις Υπηρεσίες, με fax, ώστε από τη Δευτέρα κιόλας να παρέμβει και πραγματοποιήσει την αυτοψία της).

Αντ’ αυτού, το Συνδικάτο «Μήτσος Παπαρήγας» επέλεξε το γνωστό του λίβελλο κατά του Σωματείου και του Εργατικού Κέντρου, σπεύδοντας μάλιστα να δημοσιοποιήσει τα άθλια ψεύδη του πρώτα στον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ (το κομματικό του φερέφωνο δηλαδή) και μετά στα τοπικά ΜΜΕ, κατά την πάγια τακτική που ακολουθεί σε κάθε περίπτωση!»

Το σωματείο της Χαλυβουργίας επίσης καταγγέλλει το Συνδικάτο ότι εκτίθεται στα μάτια των εργαζομένων και ότι «ενοχλείται από την… ανυπαρξία του και τη καταδίκη του διασπαστικού ρόλου του από τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζόμενων της περιοχή μας και το καλεί «να αναζητήσει τις αιτίες στο χώρο του και στον τρόπο που έχει επιλέξει το ίδιο να εκφράζεται, να διεκδικεί και να δρα, κάνοντας στο τέλος «γαργάρα» τις αποτυχίες του. Μέχρι να το συνειδητοποιήσει αυτό, όμως, ας ασχολείται με τα του… οίκου του και όχι μαζί μας. Εδώ δεν είναι Ασπρόπυργος για να κάνει τα κομματικά παιχνιδάκια του…».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου