ΤΟΠΙΚΑ

Ετοιμάζονται τα πρώτα φωτοβολταϊκά στην ΕΒΟΛ

ετοιμάζονται-τα-πρώτα-φωτοβολταϊκά-σ-323351

Φωτοβολταϊκά πάνελ φυτεύει η ΕΑΣ Βόλου! Από χθες ξεκίνησε η κατασκευή του έργου στη στέγη του εργοστασίου της ΕΒΟΛ ισχύος 100 Kw και η ολοκλήρωσή του αναμένεται εντός του τρέχοντος μήνα, με την Ένωση να προωθεί άμεσα και σχεδόν παράλληλα την κατασκευή ακόμα δύο σε Στεφανοβίκειο και Άγιο Δημήτριο.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αλίκη Φωτιάδου

Η σύνδεση των πρώτων φωτοβολταϊκών με το δίκτυο της ΔΕΗ αναμένεται να έχει γίνει έως και τις 15 Μαΐου σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΕΑΣ Βόλου Νικήτα Πρίντζο, ενώ αμέσως μετά θα ξεκινήσει η κατασκευή ακόμα δύο αντίστοιχων έργων σε Στεφανοβίκειο και Άγιο Δημήτριο.

Συνολικά η Ένωση θα «φυτέψει» φωτοβολταϊκά ισχύος 700 Kw, το καθένα με ισχύ 100 Kw, ενώ το έργο στο σύνολο του γίνεται αποκλειστικά με ιδίους πόρους της ΕΑΣ.

«Δεν έχει γίνει ο παραμικρός δανεισμός, όλα είναι δικά μας κεφάλαια», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Νικήτας Πρίντζος, ο οποίος και είχε ανακοινώσει το έργο τον προηγούμενο μήνα μόλις και τώρα το υλοποιεί. Βέβαια η ΕΒΟΛ -όπως είναι γνωστό- και για το 2011 κατάφερε να κλείσει τον κύκλο των εργασιών της με θετικό πρόσημο και μάλιστα με αυξημένο τζίρο από το 2010, καθώς πρόκειται για μια άκρως υγιή οργάνωση με μερίδιο αγοράς που ξεπερνά το 80% στη Mαγνησία και συνεχώς αυξανόμενη δραστηριότητα στο Λεκανοπέδιο.

Με την ολοκλήρωση όλων των φωτοβολταϊκών και τη σύνδεσή τους στο δίκτυο της ΔΕΗ η ΕΑΣ αποσκοπεί σε κέρδη που θα αγγίζουν ετησίως έως και τις 500.000 ευρώ! «Είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό κέρδος για την ΕΑΣ», τονίζει ο κ. Πρίντζος.

Ξεκινάει ο ΟΣΔΕ

Εν τω μεταξύ ξεκίνησε ήδη η προεκτύπωση των δηλώσεων για τον φετινό ΟΣΔΕ και το επόμενο χρονικό διάστημα, η ημερομηνία θα ανακοινωθεί σύντομα, συνεργεία της ΕΑΣ θα βρίσκονται στο Βελεστίνο όπου και οι παραγωγοί θα μπορούν να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους, ενώ στο Βόλο θα πρέπει να προσέρχονται στα γραφεία της Ένωσης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου