ΤΟΠΙΚΑ

Οι δικαιούχοι δεν ήταν νόμιμοι…

οι-δικαιούχοι-δεν-ήταν-νόμιμοι-323400

Eκαναν αίτηση στο Δήμο Βόλου να πάρουν άδεια για την άσκηση στάσιμου ή πλανόδιου εμπορίου, οι αρμόδιες υπηρεσίες τους κατέταξαν στους δικαιούχους, αλλά όταν τους ζητήθηκε να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, τότε αποδείχθηκε ότι δεν πληρούσαν τις προβλεπόμενες από το νόμο προϋποθέσεις. Μάλιστα ορισμένοι δεν κατέθεσαν καν δικαιολογητικά.

Ο νόμος χρήζει βελτιώσεων και διορθώσεων, σημειώνει ο αρμόδιος Θεματικός Αντιδήμαρχος Εμπορίου και Ανάπτυξης του Δήμου Βόλου κ. Παντελής Πελεκάνος που εισάγει το σχετικό θέμα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την ερχόμενη Δευτέρα.

Σημειώνεται πως πριν από ένα μήνα ο Δήμος Βόλου χορήγησε για πρώτη φορά τις άδειες για το στάσιμο και το πλανόδιο εμπόριο. Οι άδειες που χορηγήθηκαν μετά από απόφαση που πήρε στα τέλη Φεβρουαρίου το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου υπολείπονταν σημαντικά σε σύγκριση με τον αριθμό που είχε εγκρίνει αρχικά ο Δήμος.

Ειδικότερα οι θέσεις για το υπαίθριο στάσιμο εμπόριο είχαν οριστεί σε είκοσι και τελικά δόθηκαν εννέα άδειες, όσες και οι αιτήσεις. Αντίστοιχα οι θέσεις για το πλανόδιο εμπόριο είχαν οριστεί σε δεκαοκτώ και τελικά δόθηκαν 14 άδειες.

Τελικά μετά την αδυναμία των δικαιούχων να καταθέσουν τα δικαιολογητικά ο αριθμός, των αδειών που θα εγκριθεί τη Δευτέρα από το Δημοτικό Συμβούλιο θα είναι μικρότερος.

Το οξύμωρο, όπως εξηγεί ο κ. Πελεκάνος, είναι ότι δεν μπορούμε να δώσουμε νέες άδειες και να αναπληρώσουμε αυτές οι οποίες τελικά δεν δόθηκαν είτε λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος είτε λόγω μη προσκόμισης των απαραίτητων δικαιολογητικών, καθώς οι διαδικασίες για τη χορήγηση νέων αδειών θα ενεργοποιηθούν εκ νέου τον ερχόμενο Νοέμβριο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου