ΤΟΠΙΚΑ

Υιοθέτησαν τα πρώτα παρτέρια!

υιοθέτησαν-τα-πρώτα-παρτέρια-324291

Η πρώτη υιοθεσία παρτεριών είναι γεγονός!

Η Θεανώ Διακόσια, ιδιοκτήτρια του καταστήματος Fresh Line, είναι αυτή που υιοθέτησε τα τρία πρώτα παρτέρια στην εμπορική αγορά, μια ιδέα που όπως παραδέχεται είχε για πολύ καιρό στο πίσω μέρος του μυαλού της, ωστόσο υλοποίησε μόλις το Σάββατο.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αλίκη Φωτιάδου

Με δικά της έξοδα αγόρασε χώμα, λουλούδια, λίπασμα και ό,τι άλλο χρειαζόταν και με τη βοήθεια της φίλης της Αποστολίας Νανοπούλου, την αρωγή του συλλόγου Φίλων Εθνικής Ελλάδος, των παιδιών της 6ης τάξης του 17ου Δημοτικού Σχολείου Ελένη Δελετσέ και Κωσταντίνου Λάμπη, του μαθητή Γυμνασίου Φίλιππου Λάμπη και της εκπαιδευτικού Αλεξάνδρας Τσαμπούρη ξεκίνησαν την κηπουρική!

Στόχος όπως λέει η ίδια, εκτός φυσικά από το να κάνουν έστω και ένα μικρό κομμάτι της πόλης μας πιο όμορφο, είναι «να σταματήσουν οι πολίτες να πετάνε σκουπίδια, υπάρχουν τα καλαθάκια γι’ αυτό και όχι τα παρτέρια, να μη γεμίζουν ακαθαρσίες από τα αδέσποτα, αλλά και να μην αφήνει ο κόσμος συνεχώς τα ποδήλατά του. Αυτό που ελπίζω είναι να δώσουμε το καλό παράδειγμα και να το ακολουθήσουν φορείς και πολίτες». Μάλιστα άμεσα θα τοποθετηθούν και στα τρία παρτέρια πολύχρωμοι ξύλινοι φράχτες.

Η κ. Διακόσια βέβαια δεν κράτησε την πρωτοβουλία για τον εαυτό της, καθώς σχετική πρόταση έχει κάνει και στον Εμπορικό Σύλλογο ο οποίος και άκουσε θετικά την ιδέα της. «Τους άρεσε η πρότασή μου, ωστόσο δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να υλοποιηθεί άμεσα. Εγώ αποφάσισα να το κάνω τώρα που είναι άνοιξη, γιατί θέλω να υποδεχτούμε τον κόσμο στην αγορά με μια αγκαλιά λουλούδια».

Μοναδική παράκληση της κ. Διακόσια να συμβάλλουν όλοι στην προσπάθεια αυτός ο μικρός λουλουδάτος παράδεισος να μην καταστραφεί! «Έχουμε τα πινέλα, έχουμε τα χρώματα, ζωγραφίζουμε τον παράδεισο και μπαίνουμε μέσα έλεγε ο Καζαντζάκης. Ας το κάνουμε πράξη και εμείς», είναι το μήνυμα που στέλνει…

Η πρώτη υιοθεσία παρτεριών είναι γεγονός! Καταστηματάρχης στην εμπορική αγορά του Βόλου με δικά της έξοδα, προσωπική δουλειά και τη βοήθεια φίλων και εθελοντών φύτεψε λουλούδια δημιουργώντας έναν μικρό παράδεισο στο κέντρο της εμπορικής αγοράς.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου