ΤΟΠΙΚΑ

Η ΔΕΥΑΜΒ σε έρευνα για το νερό

η-δευαμβ-σε-έρευνα-για-το-νερό-389572

Που

διενεργεί σε ελληνικές πόλεις το Δίκτυο « Μεσόγειος SOS»

Ο Δήμος Βόλου και η ΔΕΥΑΜΒ συμμετέχουν στην πανελλαδική έρευνα του Δικτύου Μεσόγειος SOS «Από-Τιμώντας το νερό», που στόχο έχει να καταγράψει τις απόψεις και τις συνήθειες του ανώνυμου καταναλωτή στη διαχείριση του νερού των νοικοκυριών.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Δήμαρχος Βόλου και Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ κ. Π. Σκοτινιώτης σε επιστολή – πρόσκληση συμμετοχής στην έρευνα προς κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη, «όλοι κατανοούμε ότι η ορθολογική διαχείριση του πολύτιμου αυτού φυσικού πλούτου που είναι πηγή ζωής, πρέπει να αποτελέσει κοινή επιδίωξη κάθε τοπικής κοινωνίας ιδιαίτερα μάλιστα σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης και ευρύτερων κλιματικών αλλαγών.

Σας καλούμε και σας προτρέπουμε να διαθέσετε λίγα λεπτά από το χρόνο σας προκειμένου να συμπληρώσετε το ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο που είναι στη διεύθυνση: http://surveys.medsos.gr/index.php. Ας συμβάλλουμε όλοι σ’ αυτή τη νέα προσπάθεια της ΔΕΥΑΜΒ για ορθολογική διαχείριση του νερού, με βελτίωση της ποιότητας και παρέχοντας το στον καταναλωτή στο μικρότερο δυνατό κόστος».

Το Δίκτυο Μεσόγειος SOS ξεκινά, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μια πρωτοποριακή έρευνα για το νερό και πιο συγκεκριμένα για την οικιακή χρήση του σε μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας (Αττική, Βόλο, Γιάννενα, Ηράκλειο Κρήτης, Θεσσαλονίκη, Καλαμάτα, Κοζάνη, Λαμία, Ξάνθη, Πάτρα, Ρόδο) με στόχο να σκιαγραφήσει τη σχέση μας με τον πολυτιμότερο φυσικό πόρο, να καταγράψει τις συνήθειές μας, τον τρόπο που το χρησιμοποιούμε, το αντιλαμβανόμαστε, το αξιολογούμε…

Τα αποτελέσματα της έρευνας θα ανακοινωθούν την 22η Μαρτίου 2012 (Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό) και θα αποτελέσουν τη βάση για μια ολοκληρωμένη εκστρατεία που στόχο θα έχει την προστασία των υδατικών πόρων, μέσα από στοχευμένες πλέον προτάσεις/παρεμβάσεις προς τους θεσμικούς φορείς αλλά και δράσεις ευαισθητοποίησης και ενεργοποίησης των πολιτών.

Όσοι αποφασίσουν να απαντήσουν στο σχετικό ερωτηματολόγιο θα χρειαστούν μόλις δέκα λεπτά από το χρόνο τους και θα είναι χρήσιμο να έχουν μπροστά τους κάποιο λογαριασμό νερού για την πιο ολοκληρωμένη συμπλήρωσή του.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου