ΤΟΠΙΚΑ

Απελπισμένοι οι ΕΚΑΒίτες του Βόλου

απελπισμένοι-οι-εκαβίτες-του-βόλου-390026

Παρά τις δεσμεύσεις δεν είδαν την καταβολή των δεδουλευμένων τους

Απελπισμένοι δηλώνουν οι διασώστες του ΕΚΑΒ Βόλου, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι για τα εξαιρέσιμα και τις εκτός έδρας μετακινήσεις τους εδώ και πολλούς μήνες. Η επίσχεση εργασίας που έχουν ξεκινήσει από τις αρχές Δεκεμβρίου δεν έχει φέρει καρπούς και οι όποιες δεσμεύσεις που έχουν λάβει από το Υπουργείο Υγείας δεν έχουν υλοποιηθεί μέχρι στιγμής.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:

Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

Καμία εξέλιξη στην καταβολή των χρημάτων των 42 διασωστών του ΕΚΑΒ Βόλου δεν έχει σημειωθεί μέχρι σήμερα, με τους ΕΚΑΒίτες να σημειώνουν πως η κατάσταση που βιώνουν είναι απελπιστική και μετά και τις μειώσεις των μισθών τους δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα και να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

«Είμαστε απελπισμένοι αλλά συνεχίζουμε τον αγώνα μας. Βρισκόμαστε σε επίσχεση εργασίας και σκεφτόμαστε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών μας. Δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας και δεν μπορούμε να στηρίξουμε τις οικογένειές μας. Μάλλον δεν υπάρχουν λεφτά για μας.

Σήμερα το μεσημέρι θα επισκεφθούν το ΕΚΑΒ Βόλου εκπρόσωποι από την Ομοσπονδία για ενημέρωση και για να δούμε τι μέλλει γενέσθαι», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του ΕΚΑΒ κ. Παναγιώτης Δαριώτης.

Παρά τις δεσμεύσεις του Υπουργείου Υγείας ακόμη δεν έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα των διασωστών, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι από τον Αύγουστο του 2011 για τα εξαιρέσιμα (νύχτες, αργίες κ.τ.λ.) και από τον Φεβρουάριο του 2011 για τις εκτός έδρας μετακινήσεις τους, στις οποίες πολλές φορές χρειάζεται να διανυκτερεύσουν, εάν πρόκειται για διακομιδή σε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να πληρώνουν από την τσέπη τους τη σίτιση και τη στέγασή τους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου