ΤΟΠΙΚΑ

Αποζημιώσεις και ενισχύσεις για τους αγρότες του Πηλίου

αποζημιώσεις-και-ενισχύσεις-για-τους-390048

Μόλις μια μέρα μένει για την κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικών των μελών της ΕΑΣ Πηλίου και Βορείων Σποράδων ώστε να εισπράξουν την εξισωτική αποζημίωση 2011 καθώς αύριο Πέμπτη 26 Ιανουαρίου λήγει η προθεσμία. Οι φάκελοι της εξισωτικής θα παραλειφθούν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ την ίδια μέρα και η μη ύπαρξη όλων των δικαιολογητικών σημαίνει τη μη πληρωμή της.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά είναι α) εκκαθαριστικό 2011, β) Ε1 2011, γ) σε όσους παραγωγούς αναφέρονται στο εκκαθαριστικό τους μισθωτές υπηρεσίες παρακαλούνται να προσκομίσουν την ανάλογη βεβαίωση, δ) σε όσους παραγωγούς αναφέρεται στο Ε1 στην τελευταία σελίδα «φιλοξενούμενος από τους γονείς» είναι απαραίτητο να προσκομίσουν έναν λογαριασμό ΔΕΗ ή ΟΤΕ έτους 2011.

Σε ό,τι αφορά την πρόσθετη οικονομική ενίσχυση για την παράδοση ελαιών Π.Ο.Π (συμπληρωματική επιδότηση που λαμβάνουν οι παραγωγοί για τα επόμενα δύο έτη) η οποία είναι 30-35 ευρώ το στρέμμα, θα πρέπει είτε ο ελαιοπαραγωγός να έχει ενταχθεί στην Ολοκληρωμένη Διαχείριση καλλιέργειας της ελιάς είτε να παραδίδει οπωσδήποτε βρώσιμες ελιές Π.Ο.Π σε πιστοποιημένη επιχείρηση από τον AGROCERT όπως η ΕΑΣ Πηλίου.

Τονίζεται πως ο τελικός φορέας προώθησης της όλης διαδικασίας για να λάβει ο παραγωγός την συμπληρωματική επιδότηση είναι αποκλειστικά και μόνο η ΕΑΣ Πηλίου, γι’ αυτό και οι παραγωγοί θα πρέπει να προσέρχονται σε αυτή για να κάνουν δήλωση ένταξης στο νέο πρόγραμμα των Π.Ο.Π. Υπεύθυνος ο γεωπόνος Ι. Φάππας.

Βιολογικά προγράμματα

Ενημερώνονται οι παραγωγοί πως όσοι ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο 5ετές πρόγραμμα βιολογικής γεωργίας για την ελιά και το αμπέλι θα πρέπει να προσκομίσουν τα κάτωθι δικαιολογητικά στην ΕΑΣ Πηλίου:

Α) Για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες

-Βεβαίωση από το μητρώο αγροτών. Σε περίπτωση που κάποιος δεν είναι γραμμένος στο μητρώο θα πρέπει να προσκομίσει στον ΟΠΕΠΕΚΕ Τμήμα Βόλου φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας, εκκαθαριστικό σημείωμα 2011, φωτοτυπία της πρώτης σελίδας βιβλιαρίου ΟΓΑ, φωτοτυπία πρώτης σελίδας βιβλιαρίου τραπέζης και φωτοτυπία της άδειας αγροτικού αυτοκινήτου αν υπάρχει.

Β) Για μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες

-Εκκαθαριστικό σημείωμα 2011 από το οποίο να προκύπτει ότι το 35% του εισοδήματος προέρχεται από γεωργικές επιχειρήσεις

-Ε9 και Ε1 2011

-Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας

-Αντίγραφα συμβολαίων και ενοικιαστηρίων τουλάχιστον 6ετους διάρκειας

-Φωτοτυπία της πρώτης σελίδας βιβλιαρίου τράπεζας

-Βεβαίωση από Δήμο για μόνιμη κατοικία και την έδρα της γεωργικής εκμετάλλευσης.

Πρόσθετη ενίσχυση

Στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ στο Βόλο πρέπει να προσκομίσουν οι ενδιαφερόμενοι γεωργοί και κτηνοτρόφοι του Πηλίου και των Βορείων Σποράδων την αίτηση για την πρόσθετη ενίσχυση (μέτρο 5). Δικαιούχοι είναι γεωργοί που διατηρούν τουλάχιστον 50 ενήλικα θηλυκά ζώα, προβατίνες ή αίγες, ηλικίας άνω των 12 μηνών και διατηρούν το 50% τουλάχιστον της χρησιμοποιούμενης για την γεωργία έκτασης τους στις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να προσκομίσουν στον ΟΠΕΚΕΠΕ αντίγραφο του Μητρώου εκμετάλλευσης αιγοπροβάτων το οποίο θα πρέπει να είναι ενημερωμένο με την αίτηση απογραφής για το 2011.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου