ΤΟΠΙΚΑ

Σε ρυθμούς ραδιοφώνου το 3ο Γυμνάσιο

σε-ρυθμούς-ραδιοφώνου-το-3ο-γυμνάσιο-390074

Συμμετέχει στο καινοτόμο πρόγραμμα European school radio

Στο μοναδικό σ’ όλη την Ευρώπη διαδικτυακό μαθητικό ραδιόφωνο συμμετέχει το 3ο Γυμνάσιο Βόλου με τους μαθητές του ήδη να έχουν οργανώσει τις εκπομπές του και να δηλώνουν υπερήφανοι για τη δημιουργία αυτής της δράσης, μιας και κάνει το σχολείο και την καθημερινότητά τους πιο ελκυστική.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:

Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

Το European school radio είναι μία πρωτοποριακή δραστηριότητα που ξεκινάει από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και έχει στόχο να κινητοποιήσει τους μαθητές και το σχολείο για ένα πλήθος δραστηριοτήτων και δράσεων που εξάπτουν όχι μόνο τη φαντασία αλλά και όλο το γίγνεσθαι των μαθητών.

Το 3ο Γυμνάσιο Βόλου είναι το μοναδικό σχολείο της Μαγνησίας που συμμετέχει στην καινοτόμα αυτή δράση, ενώ στο πρόγραμμα το παρόν δίνουν και μαθητές από δέκα άλλα σχολεία της χώρας.

Σύμφωνα με την υπεύθυνη καθηγήτρια που οργανώνει το ραδιοφωνικό σταθμό κ. Σοφία Κανταράκη οι μαθητές έχουν ενθουσιαστεί με το ραδιόφωνο και ήδη έχουν ηχογραφηθεί τρεις εκπομπές.

«Η εκπομπή του 3ου Γυμνασίου έχει τον τίτλο «Μαθητικές Ραδιοφωνές», τον οποίο τον επέλεξαν οι μαθητές και η εκπομπή θα μεταδίδεται κάθε Τετάρτη 6-7 το απόγευμα και κάθε Κυριακή 11-12 το μεσημέρι. Η πρώτη εκπομπή πιθανώς να βγει στον αέρα την επόμενη Τετάρτη. Με τις καινοτόμες δράσεις που προσπαθούμε να εφαρμόσουμε θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα πως οι μαθητές δεν είναι μόνο ένα ανοιχτό βιβλίο, μία έκθεση και μία απομνημόνευση είναι πολύ περισσότερα πράγματα κι αυτό το αποδεικνύουν καθημερινά και έμπρακτα» σημείωσε η κ. Κανταράκη.

Ενθουσιασμός στους

έφηβους ραδιοφωνιστές

Ο ενθουσιασμός των συμμετεχόντων μαθητών που φοιτούν κυρίως στη Γ’ τάξη του 3ου Γυμνασίου Βόλου φαίνεται από τα λόγια των παιδιών.

Η Ελπίδα Χατζηβαγγέλη δηλώνει υπερήφανη που στο πρώτο μαθητικό ραδιόφωνο σε όλη την Ευρώπη συμμετέχει το σχολείο της και μάλιστα είναι και το μοναδικό στη Μαγνησία.

Το διαδικτυακό ραδιόφωνο είναι σύμφωνα με τον Ευθύμη Συρβανίδη μία ευκαιρία για τους μαθητές να ξεφύγουν από την καθημερινότητά τους και το διάβασμα, ενώ δίνει και την ευκαιρία στους μεγαλύτερους να αφουγκραστούν τα παιδιά και να κατανοήσουν καλύτερα τους προβληματισμούς τους.

Εκτός από μία πρωτοπόρα δράση το ραδιόφωνο μπορεί να φέρει μαθητές από άλλα σχολεία κοντά, όπως ανέφερε ο Νίκος Χαρισόπουλος, ο οποίος σημείωσε πως ήδη έγινε πρόταση στη Διευθύντρια του σχολείου να τοποθετηθούν ηχεία και τηλεοράσεις σ’ όλο το χώρο του σχολείου, έτσι ώστε να ακούγεται η εκπομπή και οι απόψεις των μαθητών.

Καινούργιους ρόλους και επαγγέλματα ανακαλύπτουν οι μαθητές όπως τόνισε η Στέλλα Χατζηεφρεμίδου, καθώς οι συμμετέχοντες μαθητές μπαίνουν στο ρόλο του δημοσιογράφου, παίρνουν συνεντεύξεις και γνωρίζουν αντικείμενα τα οποία μέχρι πρότινος τους ήταν άγνωστα.

Με τα αθλητικά ασχολείται ο Ανδρέας Τζιόλας στην ραδιοφωνική εκπομπή και μάλιστα γίνεται δέκτης ενθουσιασμού από τα παιδιά του σχολείου, που γνωρίζουν για το σταθμό δεν συμμετέχουν όμως προς το παρόν.

Ο Οδυσσέας Σιαμέτης πιστεύει πως ο καλύτερος τρόπος μάθησης είναι η εμπειρία που αποκτούν οι μαθητές, ενώ ο Σίμος Φιλίππου πιστεύει πως όταν στο σχολείο πραγματοποιούνται καινοτόμες δράσεις τότε οι μαθητές έχουν μεγαλύτερη όρεξη.

Στήριξη και από τη

Διεύθυνση του σχολείου

Υπερήφανη για τους μαθητές του σχολείου αλλά και τους εκπαιδευτικούς δήλωσε η Διευθύντρια του 3ου Γυμνασίου Βόλου κ. Νίκη Ρηγάκη, επισημαίνοντας πως όλο το δυναμικό του σχολείου προσπαθεί, δεν εφησυχάζει και συμμετέχει σε προγράμματα και δράσεις για το καλό των μαθητών.

«Το σχολείο έχει πολλές υποχρεώσεις και υπάρχει ένα κλίμα στους μαθητές. Γι’ αυτό εμείς προσπαθούμε να κάνουμε το σχολείο πιο ελκυστικό, πιο ευχάριστο μέσα από τέτοιου είδους δράσεις. Να έρχονται τα παιδιά, χαρούμενα και με ενδιαφέρον για το σχολείο. Βέβαια βασική αποστολή είναι η γνώση, αλλά παράλληλα προσπαθούμε να εντάξουμε κι άλλου είδους δραστηριότητες και να αγαπούν το σχολείο και χαίρομαι πολύ όταν ακούω τους μαθητές να λένε «το σχολείο μου κάνει αυτό το πρόγραμμα», γιατί νιώθουν υπερήφανοι», υπογράμμισε η ίδια.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου