ΤΟΠΙΚΑ

Τους κράτησε σε ομηρία…

τους-κράτησε-σε-ομηρία-390171

Εγκλειστος σε ψυχιατρική κλινική με εντολή εισαγγελέα ο 30χρονος πρωταγωνιστής του πρωτοφανούς περιστατικού σε κατάστημα της οδού Γρ. Λαμπράκη

Σε ολονύκτιο θρίλερ για γερά νεύρα εξελίχθηκε προχθές το βράδυ, περίπου στις 11, η είσοδος σε κεντρικό φαστ-φουντ του Βόλου 30χρονου υπηκόου Αλβανίας. Σε κατάσταση εκτός ελέγχου, το διάρκειας οκτώ ωρών επεισόδιο, ξεκίνησε με την ομηρία δύο υπαλλήλων και δύο πελατών του καταστήματος, οι οποίοι κατάφεραν να ξεφύγουν από την επιθετική συμπεριφορά και τις απειλές με μαχαίρι του «πρωταγωνιστή», μετά την επέμβαση αστυνομικών.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Σαμακοβλή

Οι δυο πελάτες κατάφεραν να εγκαταλείψουν πρώτοι το χώρο, όμως οι δύο υπάλληλοι πίσω από τον πάγκο δεν μπορούσαν να απομακρυνθούν, απειλούμενοι από το μεγάλο μαχαίρι που κρατούσε ο 30χρονος.

Η έλευση αστυνομικής δύναμης τον αιφνιδίασε και αστυνομικοί μετά από κατάλληλο χειρισμό κατάφεραν να τον πείσουν να αφήσει και τους υπαλλήλους, έναν άντρα 25 ετών και μία γυναίκα 26 ετών, να εξέλθουν από το κατάστημα.

Η λήξη του συναγερμού για την ομηρία των υπαλλήλων σήμανε την έναρξη του επόμενου και πολύωρου μέχρι τις 6.30 το πρωί (!) επεισοδίου. Σαν μανιασμένος ο 30χρονος, ο οποίος δεν επέτρεπε σε κανέναν να περάσει την είσοδο του καταστήματος, έμεινε με στραμμένο το μαχαίρι στο λαιμό του να απειλεί ότι θα αυτοκτονήσει.

Όταν μετά από οκτώ ώρες οι συνομιλίες με ειδικό διαπραγματευτή της αστυνομίας έφεραν αποτέλεσμα και πείστηκε να αφήσει το μαχαίρι και να εξέλθει, συνελήφθη και οδηγήθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου και χθες το μεσημέρι στον Εισαγγελέα. Διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για άτομο με σοβαρές ψυχικές διαταραχές και εγκλεισμούς σε ψυχιατρικά ιδρύματα στο παρελθόν, ενώ πληροφορίες από κοντινά του πρόσωπα ανέφεραν ότι αρνούνταν να λάβει την φαρμακευτική αγωγή που είχαν συστήσει γιατροί.

Ο 30χρονος οδηγήθηκε στα Δικαστήρια κατηγορούμενος για παράβαση του νόμου περί όπλων, παράνομη κατακράτηση, παράνομη βία και απειλή. Ο Εισαγγελέας λαμβάνοντας υπόψη όλα τα στοιχεία της υπόθεσης, αλλά και το βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό του διέταξε τον εγκλεισμό του σε ψυχιατρική κλινική.

Ταύρος σε υαλοπωλείο… Οι σκηνές που προηγήθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, όσο παρέμεινε κλεισμένος μέσα στο φαστ-φουντ της οδού Λαμπράκη, ήταν πρωτοφανείς, ενώ η αστυνομική επιχείρηση που στήθηκε εκτεταμένη.

Γύρω στις 11 το βράδυ, ο 30χρονος πέρασε την είσοδο του καταστήματος. Δύο υπάλληλοι, που βρίσκονταν στην αλλαγή βάρδιας, αλλά και δύο πελάτες αιφνιδιάστηκαν από την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του. Όταν έστρεψε απειλητικά μεγάλο μαχαίρι εναντίον τους, η κατάσταση έγινε επικίνδυνη.

Οι πρώτοι αστυνομικοί κατέφθασαν στο σημείο και διαπιστώνοντας την εξέλιξη της υπόθεσης και τις άγριες διαθέσεις του 30χρονου ζητήθηκαν ενισχύσεις.

Αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, άντρες της ΟΠΚΕ και ένστολοι αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο, συμμετέχοντας στην επιχείρηση που στήθηκε για την αντιμετώπιση της ιδιαίτερα δύσκολης υπόθεσης.

Η περιοχή λίγο αργότερα βρέθηκε σε κλοιό ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων. Περιπολικά οχήματα της Αστυνομίας απέκλεισαν το δρόμο της Γρηγορίου Λαμπράκη και η κυκλοφορία των οχημάτων διοχετεύονταν μέχρι το πρωί από τις οδούς Αλμυρού και Παπακυριαζή. Σε ετοιμότητα τέθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που μετέβη κοντά στο κατάστημα για κάθε ενδεχόμενο.

Μετά από κατάλληλο αστυνομικό χειρισμό, οι δύο υπάλληλοι που κρατούνταν παράνομα απεγκλωβίστηκαν σύντομα, ενώ ο 30χρονος αλλοδαπός παρέμενε εντός του καταστήματος, απειλώντας ότι θα αυτοκτονήσει με μαχαίρι που κρατούσε στα χέρια του.

Οι προσπάθειες να έρθουν σε συνεννόηση μαζί του απέβησαν αρχικά άκαρπες. Μόλις αστυνομικός προσέγγιζε την πόρτα για να τον καθησυχάσει, εκείνος έμπηγε το μαχαίρι στο λαιμό του, απειλώντας ότι θα αυτοκτονήσει.

Στη διάρκεια παραμονής του στο κατάστημα, έσπασε εσωτερική βιτρίνα και ταυτόχρονα με το μαχαίρι, κάποια στιγμή, κράτησε προς το λαιμό του και κομμάτι τζαμιού.

Άνοιγε στο τέρμα τη μουσική, πετούσε έξω από το κατάστημα σάντουιτς και τυρόπιτες, έτρωγε άλλα, κλωτσούσε ότι έβρισκε μπροστά του, φώναζε και απειλούσε. Αρκετές φορές ακούστηκε να φωνάζει συγκεκριμένο γυναικείο όνομα, αλλά δεν μπορούσε να γίνει αντιληπτό ποιον ακριβώς ζητούσε.

Πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί από το βράδυ στο σημείο και μέχρι τις πρωινές ώρες παρακολουθούσε τις προσπάθειες των αστυνομικών να αποτρέψουν τις προθέσεις αυτοκτονίας του 30χρονου.

Κλήθηκαν Αστυνομικοί Διαπραγματευτές και με τη συνδρομή ψυχιάτρου και ψυχολόγων, οι διαπραγματεύσεις έφεραν αίσιο τέλος στις 6.30 το πρωί, μετά από οκτώ ολόκληρες ώρες, όταν ο 30χρονος τον οποίο τον είχαν εγκαταλείψει οι δυνάμεις του, άφησε το μαχαίρι, παραδόθηκε και ακολούθησε τους αστυνομικούς για την επιβίβασή του σε όχημα με κατεύθυνση την Αστυνομική Διεύθυνση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου