ΤΟΠΙΚΑ

Ο Μεγάλος Αδελφός της Google στο Βόλο

ο-μεγάλος-αδελφός-της-google-στο-βόλο-431538

Ειδικό όχημα της Google κυκλοφορεί τις τελευταίες μέρες στην πόλη του Βόλου και με τρισδιάστατη φωτογραφική μηχανή υψηλής ευκρίνειας αποθηκεύει δεδομένα για λογαριασμό της μεγαλύτερης μηχανής αναζήτησης που υπάρχει στο Διαδίκτυο.
 Όπως μάλιστα τόνισε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου Νίκος Μόσχος αρκετοί ήταν οι Βολιώτες που είδαν ακόμη και χθες το πρωί το ειδικό λεωφορειάκι (τύπου βαν) να περιφέρεται στην περιοχή της Νεάπολης, στη Νέα Ιωνία κ.α.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Μόσχος το ειδικό λεωφορειάκι που φέρει στο πλάι τον λογότυπο της google διαθέτει στην οροφή του ένα μακρύ ιστό πάνω στον οποίο είναι τοποθετημένη η φωτογραφική μηχανή.
Ο κ. Μόσχος έφερε το θέμα προ ημερησίας διάταξης κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και, όπως τόνισε, η πολυεθνική εταιρία προχωρεί στην καταγραφή δεδομένων από την περιοχή μας στα πλαίσια του προγράμματος Google Street View, πρόγραμμα που υλοποιεί, όπως είπε και σε μία πλειάδα από άλλες ευρωπαϊκές πόλεις. Ο Αντιδήμαρχος Βόλου είπε ακόμη ότι για την εφαρμογή του προγράμματος η εταιρία είναι υποχρεωμένη να τηρήσει μία σειρά από συμβατικές δεσμεύσεις όπως α) η δημοσίευση για την υλοποίηση του προγράμματος στον τοπικό τύπο για αρκετές μέρες, έτσι ώστε να ενημερωθεί όλος ο τοπικός πληθυσμός και β) ότι οι φωτογραφίες που θα αναρτηθούν στον παγκόσμιο ιστότοπο δεδομένων της εταιρίας, θα έχουν θαμπωμένα τα πρόσωπα των διερχομένων και τους αριθμούς κυκλοφορίας των αυτοκινήτων.
Είναι ένα θέμα λεπτό που άπτεται με τα προσωπικά δεδομένα. Θεωρώ, πρόσθεσε ο κ. Μόσχος, ότι πρέπει να υπάρχει άδεια για κάτι τέτοιο από την τοπική κοινωνία Για το λόγο αυτό ο Αντιδήμαρχος Βόλου κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής ζήτησε και πήρε την εξουσιοδότηση των μελών της, προκειμένου σήμερα να κάνει σχετική αναφορά – καταγγελία στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων .

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου