ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκίνημα για τη Ρώσικη Αγορά

ξεκίνημα-για-τη-ρώσικη-αγορά-432156

Ανοίγματα σε νέες αγορές και συγκεκριμένα στη ρωσική κάνει η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας σε μια προσπάθεια να ανοίξει νέους ορίζοντες για το τουριστικό προϊόν της ευρύτερης περιοχής της Μαγνησίας, αλλά και να μεγαλώσει την παραμονή σε διανυκτερεύσεις των επισκεπτών στην περιοχή μας.

Στο πλαίσιο αυτό έγινε επικοινωνία με τα γραφεία του ΕΟΤ στη Μόσχα, προκειμένου να διοργανωθεί ένα fan trip για δημοσιογράφους που εργάζονται σε τουριστικά ΜΜΕ της Ρωσίας και τελικά το ταξίδι πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και ολοκληρώθηκε την περασμένη Τετάρτη με μια πενθήμερη αποστολή 5 Ρώσων δημοσιογράφων που επισκέφθηκαν τη Θεσσαλία με σκοπό προώθησης της περιοχής μας στη Ρωσία, σε μια αγορά ο πληθυσμός της οποίας αγγίζει τα 150 εκ. κατοίκους και μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει οργανωμένη προσέγγιση.

Αναλυτικότερα μετά την άφιξη στο αεροδρόμιο της Αθήνας οι Ρώσοι δημοσιογράφοι επισκέφτηκαν το χωριό Αμπελάκια υπό την φροντίδα της Προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Λάρισας Ειρήνης Παπαϊωάννου και εντυπωσιάστηκαν από την περιοχή και την γνωριμία του αρχοντικού Σβαρτς. Το επόμενο πρωί το ρωσικό γκρουπ ξεκίνησε το ταξίδι προς τα Μετέωρα, όπου το μαγικό τοπίο τους άφησε άφωνους.

Με την άφιξή τους στο Βόλο έκαναν μια βόλτα στην παραλία της πόλης και το απόγευμα «ανέβηκαν» στο Πήλιο με προορισμό τη Μακρινίτσα συνοδευόμενοι από τη Σούλα Μπαρτζιώκα, Πρόεδρο της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής του Δήμου Βόλου, ενώ στην Μακρινίτσα τους καλωσόρισαν ο Αντιδήμαρχος Ιωάννης Γκουντέλιας και ο Δημήτρης Πέτσης με δώρα βότανα – τσίπουρο – κρασί και άλλα τοπικά προϊόντα χαρακτηριστικά της περιοχής.

Τη Δευτέρα οι δημοσιογράφοι επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο, τον αρχαιολογικό χώρο Διμηνίου, το Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης του Δήμου Βόλου και την Αργώ, συνοδευόμενοι από την ξεναγό Χριστίνα Κοσμά. Στη συνέχεια ξεκίνησαν το ταξίδι τους προς το Κεντρικό Πήλιο, με στάση στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας, και συνέχισαν προς το Νότιο Πήλιο περνώντας από τα χωριά Πινακάτες, Βυζίτσα, Μηλιές και Νεοχώρι με προορισμό το Χόρτο, από το οποίο με ένα ξύλινο καΐκι και τον Πάρη Κονιόρδο, ξενοδόχο και γενικό γραμματέα της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας, έκαναν μια μικρή κρουαζιέρα στη νότια πλευρά του Παγασητικού Κόλπου, επισκέφτηκαν τη Τζάστενη και τα μικρά νησιά της περιοχής του Τρικερίου.

Το επόμενο πρωί επισκέφθηκαν το Σταθμό των Μηλεών όπου τους ξενάγησε ο Πρόεδρος των ξενοδόχων Κώστας Λεβέντης και στη συνέχεια «κατέβηκαν» στον Άγιο Ιωάννη και ξεναγήθηκαν στις πιο όμορφες παραλίες του Πηλίου – Παπά Νερό, Νταμούχαρη, Φακίστρα, Μυλοπόταμο, Πλάκα, Άγιοι Σαράντα και Χορευτό.

Την τελευταία μέρα της επίσκεψής τους πέρασαν από το Μέγα Ρέμα, επισκέφτηκαν την εκκλησία Αγία Μαρίνα στον Κισσό, ανέβηκαν στο Χιονοδρομικό Κέντρο των Χανιών και συνέχισαν την διαδρομή τους μέσω της Δράκειας με προορισμό τα Καλά Νερά, όπου ο Δημήτρης Αναγνώστου τους προσέφερε πλούσια δώρα και έκανε την ξενάγηση στα εργαστήρια.

Κατά την επιστροφή στο αεροδρόμιο της Αθήνας οι Ρώσοι φιλοξενούμενοι έκαναν στάση στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, όπου τους περίμενε ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός και παρεχώρησε συνέντευξη για τη Θεσσαλία και τις δυνατότητες ανάπτυξής της στον τουρισμό. Συγκεκριμένα ο κ. Αγοραστός δήλωσε ότι είναι πρόθυμος να εξετάσει με τους συνεργάτες του οποιαδήποτε πρόταση που θα έβαζε τη Θεσσαλία στους προορισμούς που θα ήθελαν να επισκεφθούν οι Pώσοι.

«Εννοείται, δεν θέλουμε να φύγουμε, αλλά θα επιστρέψουμε σύντομα για να μείνουμε και ανυπομονούμε να μοιραστούμε τις καλύτερες εμπειρίες της ζωής μας με τους τηλεθεατές και αναγνώστες της Ρωσίας. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να περιγράψουμε όσο γίνεται καλύτερα το υπέροχο αυτό μέρος, αν και είναι πολύ δύσκολο – για να νιώσει κανείς την μαγεία της περιοχής αυτής τα λόγια δεν είναι αρκετά – θα πρέπει ο καθένας να δει από κοντά τον παράδεισο τον οποίο ζήσαμε για 5 μέρες», είπαν μεταξύ άλλων οι Ρώσοι δημοσιογράφοι.

«Ήταν το ξεκίνημα μια μεγάλης προσπάθειας που πρέπει να γίνει προκειμένου να κερδίσουμε αυτή την δύσκολη αγορά της Ρωσίας μέσα από τον μεγάλο τουριστικό ανταγωνισμό της Μεσογείου. Είναι το πρώτο λιθαράκι για την προβολή της περιοχής μας σε μια δύσκολή εποχή. Εύχομαι να βρούμε υποστηρικτές να συνεχίσουμε για να κάνουμε γνωστές τις ομορφιές του τόπου μας αλλά και τις δυνατότητες σε υπηρεσίες και εναλλακτικές προτάσεις που μπορεί η περιοχή μας να προσφέρει στο τουριστικό πακέτο» δήλωσε ο Κώστας Λεβέντης, Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας.

Το «ταξίδι στο μύθο» οργανώθηκε με την πρωτοβουλία του κ. Λεβέντη, με την υποστήριξη του τουριστικού πρακτορείου Les Hirondelles και του νέου τουριστικού οδηγού PELION Best 10 που θα εκδοθεί στο επόμενο χρονικό διάστημα.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου