ΤΟΠΙΚΑ

Σύγκρουση ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας

σύγκρουση-πασοκ-συριζα-μαγνησίας-432169

«Πολιτική κόντρα μεγατόνων» που έφτασε μέχρι τη Βουλή μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την πορεία με στόχο τα δύο πολιτικά γραφεία προχθές το βράδυ από διαδηλωτές και την ανακοίνωση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας για τους δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Ροδούλα Ζήση και Κώστα Καρτάλη.
 
Ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στο «μάτι του κυκλώνα» αφού υποδεικνύεται ως υποκινητής αυτών των πορειών με στόχο την εκδήλωση επεισοδίων εις βάρος των πολιτικών γραφείων. Για πράξη φασίζουσας νοοτροπίας έκανε λόγο ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, καλώντας όλες τις πολιτικές δυνάμεις να καταβάλουν προσπάθεια για να απαλειφθούν τέτοιους είδους πράξεις, ενώ ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης  ζήτησε από το κόμμα της Αριστεράς να καταδικάσει τα γεγονότα.
Σε τοπικό επίπεδο ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Φώτης εξαπολύει επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ για το όλο θέμα και παράλληλα συγχαίρει τους δύο βουλευτές της συμπολίτευσης που πήραν «επώδυνες αποφάσεις» για τη σωτηρία της χώρας, αψηφώντας το πολιτικό κόστος. Η Αντιπρόεδρος της Βουλής Ροδούλα Ζήση σε δηλώσεις της άφησε αιχμές για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και επεσήμανε ότι «η στοχοποίηση των πολιτικών δεν συνάδει με τα δημοκρατικά μας ήθη». Από την πλευρά της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας οι κ.κ. Μιχ. Καστρινάκης και Κων. Δελημήτρος επεσήμαναν ότι «η ανακοίνωση έχει καθαρά πολιτικό και όχι προσωπικό χαρακτήρα και επανέλαβαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ των ειρηνικών διαδηλώσεων και έχει καταδικάσει επανειλημμένως τα φαινόμενα βίας». Πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ αναφέρουν ότι χθες και μετά την ένταση στη Βουλή ο Γραμματέας του ΣΥΝ Δημ. Βίτσας μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε επικοινώνησε με τα στελέχη του Βόλου ζητώντας να ενημερωθεί για τα δρώμενα, αφού το κόμμα της Αριστεράς έτσι όπως εξελίχτηκε το όλο θέμα βρέθηκε κυριολεκτικά «με την πλάτη στον τοίχο».
 
Πολιτική τρομοκρατία
 
«Άλλο η σκληρή πολιτική κριτική και η αντιπαράθεση, που την κατανοώ, δεν είναι όμως δυνατόν να δεχθώ την υποκίνηση καταστάσεων που υπονομεύουν την τοπική δημοκρατία» επισήμανε σε δηλώσεις της η Αντιπρόεδρος της Βουλής Ροδούλα Ζήση, αφήνοντας ευθέως αιχμές για τη στάση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ.
«Επειδή όλοι γνωριζόμαστε στο Νομό -συνέχισε η κ. Ζήση- όλοι γνωρίζουν ότι προσωπικά δεν έκανα καριέρα στους κομματικούς σωλήνες, δεν μου χάρισαν από το παράθυρο καρέκλες στο δημόσιο, ούτε εκμεταλλεύτηκα κανένα σύστημα βολέματος.
Πιστεύω ότι η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας βρίσκεται απέναντι από τέτοια φαινόμενα πολιτικής τρομοκρατίας, στοχοποίησης και βίας, διότι έχει καταλάβει το σχέδιο όσων έχουν επενδύσει στη χρεοκοπία της χώρας και στη διάλυση του κοινωνικού ιστού».
 
 
Ο Γραμματέας της Ν.Ε ΠΑΣΟΚ
Ο Γραμματέας της Ν.Ε του ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας Γ. Φώτης σε ανακοίνωσή του κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ ότι κινείται στα όρια του κοινοβουλευτισμού και του μπάχαλου, ότι επενδύει στη χρεοκοπία και την καταστροφή της χώρας, κάνει λόγο για «αλαζονική συμπεριφορά εκ μέρους της ηγεσίας του» και σε πολύ δηκτικό και ειρωνικό ύφος όσον αφορά στην οργανωτική διάρθρωση του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει: «Τώρα πιστεύει ότι θα εκμεταλλευθεί τις πρωτόγνωρα δύσκολες στιγμές που περνά ο ελληνικός λαός και θα καθοδηγήσει το κίνημα των ‘’αγανακτισμένων’’. Πλανάται ‘’πλάνην οικτράν’’.
Θέλω να συγχαρώ τους δύο βουλευτές του Νομού μας, τον κ. Κώστα Καρτάλη και την κ. Ροδούλα Ζήση αλλά και όλους τους βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου, οι οποίοι αψηφώντας το πολιτικό κόστος - για πρώτη φορά ίσως στην μεταπολιτευτική μας ιστορία – πήραν δύσκολες και επώδυνες αποφάσεις για τη σωτηρία της χώρας.
Η πατρίδα μας ζει ιστορικές στιγμές. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που θεωρούσαν την πολιτική ηγεσία της χώρας, πριν λίγο καιρό, άβουλη και αμήχανη μπροστά στη μείζονα οικονομική, πολιτική και κοινωνική κρίση που μας απειλεί.
Ο ιστορικός του μέλλοντος θα αφιερώσει σημαντικά κεφάλαια στην καταγραφή αυτής της περιόδου. Γνωρίζουμε πολύ καλά όλοι ότι η ιστορία δικαιώνει τους υπεύθυνους ηγέτες που τολμούν και παίρνουν δύσκολες αποφάσεις. Τους ανεύθυνους που επενδύουν στην καταστροφή για την προσωπική τους προβολή, τους πετάει στο καλάθι των αχρήστων».   
 
Ευρύτερο σχέδιο
 συκοφάντησης της Αριστεράς
 
«Δεν παίρνουμε ούτε μία λέξη πίσω από την ανακοίνωση που εκδόθηκε και είχε καθαρά πολιτικό χαρακτήρα» επεσήμαναν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Γραμματέας της Ν.Ε ΣΥΝ Μαγνησίας Μιχάλης Καστρινάκης και ο Κων. Δελημήτρος, που είναι μέλη της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας.
Ο κ. Καστρινάκης με δηλώσεις του μάλιστα επισημαίνει ότι κακώς επιχειρείται να συνδεθούν η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ με την πορεία που έγινε έξω από τα πολιτικά γραφεία των τοπικών βουλευτών. «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αλληλέγγυος με τις ειρηνικές και μαζικές διαδηλώσεις. Έχουμε ξεκαθαρίσει πολλές φορές ότι είμαστε αντίθετοι με τις πρακτικές βίας που η κυβέρνηση προσπαθεί να αξιοποιήσει προς όφελός της μόνο και μόνο για να αποπροσανατολίσει τους πολίτες από τα σκληρά μέτρα και το έγκλημα που συντελέστηκε με την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου. Αγγίζει τα όρια της γελοιότητας η προσπάθεια που γίνεται συντονισμένα από το ΠΑΣΟΚ να καταδειχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ ως υποκινητής επεισοδίων και βίαιων συμπεριφορών». Όσον αφορά στην ανακοίνωση που εκδόθηκε, ο κ. Καστρινάκης επανέλαβε ότι είναι μία πολιτική ανακοίνωση που είχε στόχο να καταδείξει την προσωπική συνυπευθυνότητα των δύο τοπικών βουλευτών για την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και μόνο» χωρίς καμία πρόθεση να στοχοποιηθούν σε προσωπικό επίπεδο.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου