ΤΟΠΙΚΑ

Στόχος διαρρηκτών τα Σφαγεία

στόχος-διαρρηκτών-τα-σφαγεία-851206

Για μία ακόμη φορά τα Σφαγεία Βόλου έγιναν στόχος διαρρηκτών, που εκμεταλλευόμενοι την ερημιά της περιοχής μπήκαν από την πίσω πλευρά με τη βοήθεια ενός νεαρού, όπως όλα δείχνουν, ατόμου, που έσπασε ένα μικρό μέρος της τζαμαρίας της πόρτας, εισήλθε στο εσωτερικό και ανοίγοντας στη συνέχεια τα παράθυρα, διευκόλυνε την είσοδο στο εσωτερικό του κτηρίου και των υπόλοιπων συνεργών του. Είναι η πέμπτη φορά που τα σφαγεία γίνονται στόχος των επιθέσεων τα τελευταία δέκα χρόνια, λέει ο Διευθυντής των Σφαγείων Βόλου Α.Ε Χαρ. Μαντάνης. Δεν είναι τυχαίο ότι και αυτή τη φορά οι υπόνοιες εστιάζονται σε αθίγγανους αλλά και Βούλγαρους Ρομά που τα τελευταία χρόνια διαμένουν στον απέναντι παρόχθιο του χειμάρρου Ξηριά.

Οι εργαζόμενοι -που βρίσκονται σε επίσχεση τις τελευταίες δεκαπέντε μέρες, καθώς τους οφείλονται δεδουλευμένα τριών μηνών- που πήγαν το πρωί στο χώρο εργασίας τους είδαν τα γραφεία της διοίκησης παραβιασμένα, τα συρτάρια και τους φοριαμούς με τα έγγραφα και τα λογιστικά βιβλία πεταμένα στο πάτωμα. Χρήματα δεν υπήρχαν υποστήριξε ο Διευθυντής των Σφαγείων, ενώ αίσθηση προκαλεί ότι άφησαν ανέπαφους τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Οι διαρρήκτες πήγαν στις αποθήκες και αφαίρεσαν διάφορες μεταλλικές κατασκευές που ήταν σε αχρησία, ενώ αφαίρεσαν και τα ανοξείδωτα από μεταλλικές πόρτες ψυγείων, γεγονός που ενισχύει τις υπόνοιες ότι οι διαρρήκτες ήταν αθίγγανοι.

Οι υπεύθυνοι της εγκατάστασης ειδοποίησαν τη Σήμανση που πήρε αποτυπώματα, όπως και τη Δημοτική Αστυνομία.

Θεωρείται ευτύχημα ότι οι διαρρήκτες δεν μπήκαν στον κυρίως χώρο του Σφαγείου που ανακαινίστηκε πριν από ένα περίπου χρόνο, οπότε και απέκτησε και τον απαιτούμενο κωδικό για τη νόμιμη λειτουργία του. Μία εγκατάσταση που είναι πλέον σύγχρονη, ωστόσο ο μικρός αριθμός ζώων που σφάζονται την έχει οδηγήσει σε δραματική κατάσταση, καθώς κάθε χρόνο οι ζημιές ανέρχονται σε 200.000 ευρώ περίπου.

Όπως εξηγεί στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Διευθυντής της εγκατάστασης, αυτή την περίοδο σφάζονται κάθε εβδομάδα 30 περίπου μοσχάρια, 200 αρνιά – κατσίκια και 120 αιγοπρόβατα. Αντίθετα πριν από τέσσερα χρόνια περίπου σφάζονταν κάθε εβδομάδα περίπου 60 μοσχάρια, 500 αρνιά και 300 πρόβατα. Όλοι παίρνουν έτοιμα, λέει ο κ. Μαντάνης. Από τους 150 κρεοπώλες της Μαγνησίας μόλις οι 30 σφάζουν, όπως λέει, στα Σφαγεία του Βόλου.

Είναι χαρακτηριστικό πως εδώ και πέντε περίπου χρόνια οι χοιροτρόφοι της Μαγνησίας δεν σφάζουν στο Βόλο καθώς χρεώνει τη σφαγή κάθε ζώου 16 ευρώ και πηγαίνουν για σφάξιμο στα σφαγεία της Γυρτώνης που χρεώνουν κάθε χοίρο 8 ευρώ, ενώ λειτουργούν και σαββατοκύριακα!!! Στα υπόλοιπα ζώα οι διαφορές στα τιμολόγια είναι ελάχιστες, λέει ο Διευθυντής των Δημοτικών Σφαγείων Βόλου.

Στους επτά εργαζόμενους, οι οποίοι βρίσκονται σε επίσχεση εδώ και δεκαπέντε μέρες, οφείλονται για τα δεδουλευμένα των τελευταίων τριών μηνών περίπου 20.000 ευρώ, ωστόσο μετά από υποσχέσεις που έχουν λάβει από τον Αντιδήμαρχο Νέας Ιωνίας και υπεύθυνο για τα Σφαγεία Γιάννη Καουνά δεν αποκλείεται να επανέλθουν στην εργασία τους την ερχόμενη Δευτέρα, καθώς εντείνονται καθημερινά οι πιέσεις από κρεοπώλες και κτηνοτρόφους, που τώρα εξαναγκάζονται να πηγαίνουν για σφάξιμο στα Σφαγεία Αλμυρού.

Υπενθυμίζεται ότι μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται στο Βόλο επιχειρηματίας που έχει επιδείξει αρχικό ενδιαφέρον για την αγορά των δημοτικών σφαγείων. Ο επιχειρηματίας θα έχει συζητήσεις με τη Δημοτική Αρχή, που έχει εκφράσει μέσω του Δημοτικού Συμβουλίου την πολιτική της βούληση να δώσει τα Σφαγεία σε ιδιώτη.

ΑΝΤ. ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου