ΤΟΠΙΚΑ

Νέο ενδιαφέρον για ιδιωτική μαρίνα

νέο-ενδιαφέρον-για-ιδιωτική-μαρίνα-851206

Γνωστή ελληνική κατασκευαστική εταιρία βολιδοσκόπησε σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ τις τελευταίες μέρες παράγοντες του Λιμένος και εκδήλωσε ενδιαφέρον για την παραχώρηση μεγάλης χερσαίας ζώνης λιμένος, εκτός Βόλου, για τη δημιουργία μαρίνας και των απαραίτητων εγκαταστάσεων για την εξυπηρέτηση των σκαφών αναψυχής (νερό, πετρέλαιο, ηλεκτρικό, τρόφιμα κ.α.). Οι ενδιαφερόμενοι που προσέγγισαν τη διοίκηση του ΟΛΒ εξάντλησαν στην πρώτη επίσκεψή τους προφορικά το ενδιαφέρον τους, επιφυλασσόμενοι ωστόσο ότι θα επανέλθουν με πιο συγκεκριμένη πρόταση.

Παράγοντες του ΟΛΒ σημείωναν ότι ο Οργανισμός από τη Σύμβαση Παραχώρησής του από το Ελληνικό Δημόσιο έχει στην κατοχή του σημαντικές ανάλογες εκτάσεις που ζήτησε η εταιρία κυρίως στο τμήμα από Σωρό μέχρι Νέα Αγχίαλο. Ωστόσο παράγοντες του Οργανισμού Λιμένος Βόλου που έδωσαν την πληροφορία δεν έκρυψαν ταυτόχρονα και τη δυσφορία τους για το γεγονός ότι ένα τέτοιο εγχείρημα θα έχει μηδενικά πλεονεκτήματα για την πόλη, καθώς τα σκάφη αναψυχής θα κάνουν τις προμήθειές τους από την ιδιωτική εταιρία χωρίς να επωφελείται η πόλη και η τοπική οικονομία. Συνεργάτες του Δημάρχου Βόλου που ρωτήθηκαν αν γνωρίζουν ο,τιδήποτε σχετικό δήλωναν πλήρη άγνοια.

Η πληροφορία για τη δημιουργία νέας μαρίνας από ιδιώτη στην ευρύτερη περιοχή της χερσαίας ζώνης λιμένος Βόλου έρχεται σε μία στιγμή όπου τις τελευταίες εβδομάδες έχουν κορυφωθεί οι «τριβές» ανάμεσα στο Δήμο και τη διοίκηση του ΟΛΒ για την πρόθεση του Οργανισμού Λιμένος Βόλου να προχωρήσει μέσω του master plan στη χωροθέτηση μαρίνας στο «κορδόνι».

Χώρος για τον οποίο, σύμφωνα με όσα έχουν δει μέχρι τώρα το φως της δημοσιότητας, έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον αγγλική εταιρία, με τον εκπρόσωπό της στην Ελλάδα να κινείται δραστήρια και να περιμένει πρώτα την έγκριση του master plan του ΟΛΒ και στη συνέχεια την προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για την παραχώρηση της μαρίνας. Μία προοπτική στην οποία διαφωνεί κάθετα η Δημοτική Αρχή, η οποία υποστηρίζει ότι οι εγκαταστάσεις που θα δημιουργηθούν στο «κορδόνι» θα επιβαρύνουν υπέρμετρα όλο τον παραλιακό χώρο, γι΄ αυτό και πρόσφατα ζήτησε από τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου να προτείνει στο μελετητή του master plan τη χωροθέτησή της και σε άλλες εναλλακτικές θέσεις.

ΑΝΤ. ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου