ΤΟΠΙΚΑ

Πυρκαγιά τρόμαξε το Αλιβέρι

πυρκαγιά-τρόμαξε-το-αλιβέρι-432683

Στη συνοικία του Αλιβερίου επέστρεψε χθες αργά το μεσημέρι ο πύρινος εφιάλτης. Πυρκαγιά που ξέσπασε μέσα στο χείμαρρο του Ξηριά, ο οποίος στο ύψος των παραπηγμάτων έχει μετατραπεί σε απέραντο σκουπιδότοπο, εξαπλώθηκε απειλητικά με τη βοήθεια των ανέμων. Ωστόσο οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχείρησαν κάτω από δύσκολες συνθήκες για την κατάσβεση της φωτιάς, περιορίζοντας στο ελάχιστο δυνατό την καταστροφή.
 
Πυρκαγιές στη συνοικία του Αλιβερίου κινητοποιούν σχεδόν σε ημερήσια βάση και σε πολλές περιπτώσεις πάνω από μία φορά καθημερινά, δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Συνήθεις ύποπτοι άτομα που θέτουν φωτιά σε ελαστικά ή σε καλώδια, τα οποία συγκεντρώνουν μέσα στο χείμαρρο.
 
Πριν στην Πυροσβεστική Υπηρεσία σημάνει αυξημένος συναγερμός και τα πρώτα πυροσβεστικά οχήματα κατευθυνθούν στο σημείο, έξι άτομα βρίσκονταν μέσα στο χείμαρρο καίγοντας καλώδια. Φαίνεται ότι η φωτιά ξέφυγε από τον έλεγχο τους, όπως συμβαίνει σε πλήθος παρόμοιων περιπτώσεων και με τη βοήθεια των δυνατών ανέμων επεκτάθηκε στον σκουπιδότοπο και σε παρακείμενα οικόπεδα.
 
Ο χείμαρρος δε έχει μετατραπεί σε «μπαρούτι», καθώς οι κοίτες του έχουν καλυφθεί με τόνους σκουπιδιών. Είναι τόσο δραματική η εικόνα με τον σκουπιδότοπο, που ένα από τα πυροσβεστικά οχήματα, προσεγγίζοντας την εστία για την κατάσβεση, χρειάστηκε να αντικαταστήσει λάστιχο που τρύπησε από τα γυαλιά και τα αιχμηρά αντικείμενα.
 
Τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα και 12 άντρες της Π.Υ. Βόλου έδωσαν μάχη με τις φλόγες και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο δύο ώρες αργότερα.
 
Στο σημείο προσέτρεξε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Βόλου Μπ. Τσαμπάζης, ο οποίος δέχθηκε τις διαμαρτυρίες κατοίκων της συνοικίας που βλέπουν συχνά την περιουσία τους να τίθεται σε σοβαρό κίνδυνο, εξαιτίας πυρκαγιών που θέτουν «επαγγελματίες».
 
Ο κ. Τσαμπάζης δεσμεύτηκε ότι σύντομα το σοβαρό πρόβλημα που δημιουργείται από την παραγκούπολη στη συνοικία, την ανεξέλεγκτη ρίψη σκουπιδιών στο χείμαρρο και τις συχνές φωτιές θα απασχολήσει τη Δημοτική Αρχή, η οποία έχει την ευθύνη να δώσει λύση.
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου