ΤΟΠΙΚΑ

Γειτονιές προσλαμβάνουν σεκιούριτι!

γειτονιές-προσλαμβάνουν-σεκιούριτι-432873

Με την πρόσληψη σεκιούριτι επιχειρούν να προστατεύσουν τις περιουσίες και τις ζωές τους, χωριά στην περιφέρεια της Μαγνησίας, αλλά και γειτονιές μέσα στο κέντρο του Βόλου.
 
Οι διαρρήξεις και οι ληστείες έχουν χτυπήσει κόκκινο, δημιουργώντας κλίμα ανασφάλειας σε πολίτες που ζουν με τον διαρκή φόβο επιθέσεων στις κατοικίες και τα καταστήματά τους. Η βία που ασκούν κατά τη δράση τους κακοποιοί έχει εντείνει την αγωνία τους, μετά τα διαδοχικά περιστατικά εισβολής σε σπίτια την ώρα που οι οικογένειες κοιμούνται, απειλώντας με όπλα και μαχαίρια.
 
Το Περίβλεπτο, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι το χωριό της Μαγνησίας που ήδη έχει αναθέσει την ασφάλειά του απέναντι σε τυχόν διαρρήκτες και ληστές σε εταιρία security.
 
Από το υστέρημά τους οι κάτοικοι αναγκάζονται να συγκεντρώσουν το χρηματικό ποσό που απαιτείται, ώστε η εταιρία ιδιωτικής φύλαξης να περιπολεί τις βραδινές κυρίως ώρες, αποτρέποντας σχέδια ανεπιθύμητων επισκεπτών στους χώρους τους.
 
Αντίστοιχες συζητήσεις γίνονται σε έντονο βαθμό μεταξύ των κατοίκων του Ριζομύλου, ενώ στην ίδια κατεύθυνση κινούνται κάτοικοι στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου, αλλά και στην κεντρική συνοικία του Βόλου, στον Άγιο Κωνσταντίνο.
 
Στον Άγιο Στέφανο μέσω του συλλόγου της περιοχής, οι κάτοικοι σκέφτονται σοβαρά το ενδεχόμενο να αναθέσουν σε ιδιωτική εταιρία την ασφάλειά τους, ενώ υπογραφές συγκεντρώνονται από ολόκληρες γειτονιές στη συνοικία του Αγίου Κωνσταντίνου, όπου οι κάτοικοι σκέφτονται να συγκεντρώνουν χρήματα προκειμένου να έχουν περιπολίες σεκιούριτι από τη Φιλίππου Ιωάννου μέχρι την Ιατρού Τζάνου και από την Πολυμέρη μέχρι τη Γαζή.
 
 
Κέρασε τους ληστές πορτοκαλάδα!
Στον Άγιο Κωνσταντίνο το τελευταίο περιστατικό που ενέτεινε τον τρόμο ήταν η νυχτερινή εισβολή ληστών στη διώροφη μονοκατοικία 71χρονης γυναίκας τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος. Ήταν το πέμπτο χτύπημα των ληστών των μοναχικών ηλικιωμένων, οι οποίοι αυτή τη φορά έδρασαν στο κέντρο του Βόλου.
Ο ζωντανός εφιάλτης για την 71χρονη διήρκησε για περίπου 2,5 ώρες. Τόσο παρέμειναν στην κατοικία της απειλώντας την με μαχαίρι και πιστόλι και αποσπώντας 3.300 μετρητά και κοσμήματα αξίας 5.000 ευρώ. Έχοντας… κουραστεί από το ψάξιμο, ζήτησαν από την ηλικιωμένη να τους προσφέρει αναψυκτικό και τσιγάρο. Εκείνη φοβούμενη για τη ζωή της, τους έδωσε πορτοκαλάδα, πριν εξαφανιστούν από το σπίτι της και την αφήσουν στην ησυχία της.
Η ληστεία της ηλικιωμένης, δύο διαρρήξεις σε φούρνο της περιοχής, αλλά και απόπειρες διαρρήξεων έχουν κάνει τους κατοίκους της κεντρικής συνοικίας να χάσουν τον ύπνο τους.
Στην περιφέρεια της Μαγνησίας αστυνομικοί σταθμοί έχουν βάλει λουκέτο εξαιτίας του Καλλικράτη, ενώ όλες οι αστυνομικές υπηρεσίες μετρούν σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό αλλά και εξοπλισμό. Οι συνδικαλιστές της Ελληνικής Αστυνομίας χτυπούν ακατάπαυστα καμπανάκι κινδύνου στην Πολιτεία για την αποδυνάμωση των υπηρεσιών, την ώρα που η εγκληματικότητα αυξάνεται.
 
«Η κατάσταση έχει ξεφύγει. Αν και πρόκειται για κόστος που επιβαρύνει τον ίδιο τον πολίτη, προτιμά να δώσει από τα χρήματά του για να νιώθει ασφαλής, παρά να νιώθει έρμαιο κακοποιών» επισημαίνει ο σύμβουλος διαχείρισης κινδύνου Άγγελος Αγραφιώτης, ο οποίος ερωτηθείς από τον «Τ» διαβλέπει ότι όσο το κράτος δεν διαθέτει πόρους για την ενίσχυση των αστυνομικών υπηρεσιών, τόσο η ιδιωτική πρωτοβουλία θα ανακτά έδαφος.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου