ΤΟΠΙΚΑ

Ξερίζωσε δέντρα η θύελλα

ξερίζωσε-δέντρα-η-θύελλα-432884

Δέντρα έσπασαν προκαλώντας ζημιές σε Ι.Χ. και αποκλείοντας δρόμους, κάδοι αναποδογύρισαν, δρόμοι γέμισαν σκουπίδια και φύλλα, ενώ έσπασαν ακόμα και σήματα οδικής κυκλοφορίας! Οι θυελλώδεις άνεμοι που έπληξαν τη Μαγνησία το σαββατοκύριακο έθεσαν σε επιφυλακή Πυροσβεστική και Υπηρεσία Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Βόλου, που δέχθηκαν περισσότερες από 120 κλήσεις.
 
Από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου έως και αργά το βράδυ μηχανήματα του Δήμου Βόλου, 25 άτομα από την Υπηρεσία Καθαριότητας και 10 από την Υπηρεσία Πρασίνου καθάριζαν τους δρόμους από κλαδιά και κορμούς, ενώ στην προσπάθεια συνέδραμαν και εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.
 
Στο κέντρο της πόλης σημειώθηκαν ζημιές σε τέσσερα Ι.Χ., ενώ πολλές πτώσεις δέντρων σημειώθηκαν στις συνοικίες Νέας Δημητριάδας, Αγίας Παρασκευής και Σαρακηνού καθώς και στο Δήμο Ιωλκού. Επίσης η Πυροσβεστική επενέβη και σε πολλούς απεγκλωβισμούς από ανελκυστήρες εξαιτίας των διακοπών ρεύματος.
 
Εν τω μεταξύ από τις 3.00 έως και τις 4.00 το ξημέρωμα του Σαββάτου ο δρόμος στο 23ο χλμ. Πορταριάς – Χανίων έμεινε κλειστός καθώς έπεσαν δύο μεγάλες λεύκες.
 
Στο Νότιο Πήλιο

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το Σάββατο στις 4.00 το ξημέρωμα σε δασική περιοχή μεταξύ των οικισμών Αγίου Γεωργίου Νηλείας και Πινακατών από άγνωστη αιτία. Στο σημείο έσπευσαν άμεσα δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από Μαγνησία, Λάρισα και Καρδίτσα. 15 οχήματα και 32 πυροσβέστες, 2 υδροφόρες του Δήμου Ν.Πηλίου, 3 πεζοπόρα πυροσβεστικά τμήματα και 2 ομάδες εθελοντών κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά στις 9.00 το βράδυ της Κυριακής.

 
Στις Βόρειες Σποράδες
Μικροπροβλήματα σημειώθηκαν στα νησιά των Βορείων Σποράδων λόγω των θυελλωδών ανέμων που έπνεαν στην διάρκεια του σαββατοκύριακου. Στη Σκιάθο έσπασαν κλαδιά δέντρων στην Αγία Παρασκευή και τις Κουκουναριές και ταμπέλες αποκολλήθηκαν.
 
Ένα επιβατηγό- τουριστικό σκάφος, στο οποίο ωστόσο δεν επέβαιναν άνθρωποι, αποκόπηκε και παρασύρθηκε από τους θυελλώδεις ανέμους προχθές βράδυ στον όρμο Κουκουναριών Σκιάθου.
 
Στο μεταξύ χθες πραγματοποιήθηκαν κανονικά τα προγραμματισμένα δρομολόγια από και προς τα νησιά των Βορείων Σποράδων με εξαίρεση το βράδυ της Κυριακής, καθώς σημειώθηκε μηχανική βλάβη στο Flying Dolphin 15, που είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο στις 7.30 το απόγευμα με προορισμό τη Σκιάθο. Η βλάβη αποκαταστάθηκε και χθες το απόγευμα το ιπτάμενο δελφίνι πραγματοποίησε κανονικά το προγραμματισμένο του δρομολόγιο.
 
 
 
 
Δούλεψαν παρά την απεργία  οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ Βόλου
Νέα εβδομάδα κινητοποιήσεων για τους εργαζομένους στη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ οι οποίοι το σαββατοκύριακο εργάστηκαν ώστε να αποκατασταθούν τα πολλαπλά προβλήματα που προέκυψαν στην ηλεκτροδότηση εξαιτίας των ανέμων.
 
Οι εργαζόμενοι του τεχνικού προσωπικού με ομόφωνη απόφαση της απεργιακής επιτροπής προσήλθαν εθελοντικά και δουλεύοντας νυχθημερόν κάτω από αντίξοες συνθήκες κατάφεραν να αποκαταστήσουν το σύνολο των βλαβών χωρίς μάλιστα να γράψουν ούτε μια ώρα εργασίας.
 
Πάντως η απεργιακή επιτροπή αγώνα περιοχής Βόλου ανακοινώνει ότι θα συνεχιστεί ο αγώνας των εργαζομένων στη ΔΕΗ.  
 
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου