ΤΟΠΙΚΑ

Το… νέο κατάστημα ήταν ριφιφί

το-νέο-κατάστημα-ήταν-ριφιφί-432905

Σχέδιο ριφιφί σε ισόγειο γραφείο έθεσαν σε εφαρμογή άγνωστοι δράστες, φτάνοντας μπροστά σε χρηματοκιβώτιο με 30.000 ευρώ στο περιεχόμενό του. Οι δράστες, οι οποίοι έφτασαν με ευκολία στο στόχο τους, σκάβοντας τη μονότουβλη μεσοτοιχία, ήταν οι νέοι «ένοικοι» διπλανού καταστήματος από το χώρο που βρισκόταν το παλιό χρηματοκιβώτιο…

Εδρασαν στην καρδιά του Βόλου, ανενόχλητοι και δίχως να γίνουν από κανέναν αντιληπτοί, αφού «δούλεψαν» μέσα από το χώρο για τον οποίο έδωσαν καπάρο, δηλώνοντας δήθεν ενδιαφέρον να τον αξιοποιήσουν για επαγγελματική στέγη.

Τελικά η «επιχείρηση» που έστησαν αποδείχθηκε σύντομη και ιδιαίτερα κερδοφόρα. Οι δράστες γνώριζαν την ύπαρξη του χρηματοκιβωτίου σε ισόγειο γραφείο στην οδό Κουταρέλια με Ιάσονος. Ενοικιαστής του γραφείου είναι επί πολλά έτη πρώην κατασκευαστής, σύμφωνα με πληροφορίες, ο οποίος συνέχισε να τον διατηρεί ως χώρο αναψυχής.

Ο 84χρονος πρώην εργολάβος κράτησε το ισόγειο κτίσμα και συγκεντρώνονταν με τους φίλους του για καφέ τα απογεύματα, όπως φέρεται να υποστηρίζει, αφήνοντας, όμως μέσα ένα χρηματοκιβώτιο με 30.000 ευρώ στο περιεχόμενό του και λίρες.

Ιδιοκτήτης του ισόγειου γραφείου είναι το ίδιο πρόσωπο που έχει στην ιδιοκτησία του και το ακριβώς διπλανό κατάστημα, το οποίο λειτουργούσε παλαιότερα ως κουρείο και έμεινε ξενοίκιαστο.

Στο τέλος της περασμένης εβδομάδας, το «ενοικιάζεται» συνάντησε ενδιαφέρον δήθεν επαγγελματία που δραστηριοποιείται στο χώρο τον ηλεκτρονικών υπολογιστών. Το άγνωστο στον ιδιοκτήτη πρόσωπο τον προσέγγισε, τον ρώτησε για το ενοίκιο και η συμφωνία κλείστηκε με ένα μικρό ποσό, χωρίς όμως ο «ενοικιαστής» να δώσει ταυτότητα ή να υπογράψει οποιοδήποτε έγγραφο.

Υποσχέθηκε στον ιδιοκτήτη ότι χθες επρόκειτο να του δώσει το σύνολο του ενοικίου και της εγγύησης και να υπογράψουν το συμφωνητικό μίσθωσης, ενώ ζήτησε τα κλειδιά για να προετοιμάσει τη νέα επαγγελματική στέγη.

Ο ιδιοκτήτης του είπε ότι θα μπορούσε εκείνος να αναλάβει το βάψιμο του χώρου, αλλά ο «ενοικιαστής» αρνήθηκε και εμφανίστηκε διατεθειμένος να αναλάβει ο ίδιος το βάψιμο του χώρου.

Όμως στη διάρκεια του σαββατοκύριακου ανοίγοντας με τα κλειδιά το κατάστημα, δεν πέρασε στο εσωτερικό του με μπατανόβουρτσες, αλλά με κασμά και τροχό.

Στη μεσοτοιχία που χωρίζει το κατάστημα από το γραφείο του συνταξιούχου κατασκευαστή άνοιξε τρύπα, πέρασε δίπλα και παραβίασε το παλιό χρηματοκιβώτιο χρησιμοποιώντας τροχό και οξυγόνο.

Από το χρηματοκιβώτιο εξαφανίστηκε το μεγάλο χρηματικό ποσό, καθώς και λίρες.

Της υπόθεσης έχει επιληφθεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου