ΤΟΠΙΚΑ

Ταλαιπωρούν τους ασφαλισμένους!

ταλαιπωρούν-τους-ασφαλισμένους-433809

Δεν έχουν τελειωμό τα προβλήματα και οι ταλαιπωρίες τις οποίες υφίστανται ασφαλισμένοι του ΙΚΑ που έπεσαν θύματα του σκανδάλου με τα ορθοπαιδικά που είχε αποκαλύψει ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.
 
Εχουν βρει κυριολεκτικά το μπελά τους, αφού αντί να ολοκληρωθεί ο έλεγχος και να ησυχάσουν από τα πέρα δώθε στα δικαστήρια, τους ζητάνε και τα ρέστα από πάνω.
 
Τους παραπέμπουν στα Διοικητικά Δικαστήρια προκειμένου να βρούνε το δίκιο τους, αφού με εισήγηση του πρώην διευθυντή του ΙΚΑ Νέας Ιωνίας η τοπική επιτροπή ενστάσεων του Ιδρύματος απέρριψε τις ενστάσεις που είχαν καταθέσει όταν τους βεβαιώθηκε καταλογιστική απόφαση για να πληρώσουν κιόλας «τα σπασμένα».
 
Η Επιτροπή στην οποία συμμετέχουν εκτός από εκπρόσωπο του ΙΚΑ, εκπρόσωπος του ΕΚΒ και της Επιθεώρησης Εργασίας, απέρριψε την ένσταση των θιγομένων, υιοθετώντας πλήρως την εισήγηση του πρώην διευθυντή της Νέας Ιωνίας , απεφάνθη ουσιαστικά ότι «είναι ευθύνη των ασφαλισμένων που άφησαν τα βιβλιάριά τους στο εν λόγω προμηθευτή», την ώρα που οι άλλοι χρησιμοποίησαν εν αγνοία τους τα βιβλιάριά τους, πλαστογράφησαν τις υπογραφές τους και εισέπραξαν υπέρογκα ποσά στις πλάτες τους.
 
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι εξαρχής οι θιγόμενοι ασφαλισμένοι κλήθηκαν στο ΙΚΑ, όπου με υπεύθυνη δήλωση διαβεβαίωσαν τους ελεγκτές ότι δεν έχουν προμηθευτεί τα είδη που τους καταλογίστηκαν, ούτε έχουν υπογράψει πουθενά και φυσικά δεν έχουν εξοφλήσει καμία επιταγή.
Για το ΙΚΑ ωστόσο εμφανίζονται χρεωμένοι με υπέρογκες παροχές ιδιαιτέρως υψηλού κόστους και είναι υποχρεωμένοι πλέον να προσφύγουν προκειμένου να διεκδικήσουν το δίκιο τους και όταν φυσικά ολοκληρωθεί η νομική διαδικασία. Αυτό ωστόσο εκτός όλων των άλλων συνεπάγεται και οικονομική αιμορραγία αφού είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν νομικά έξοδα για μία υπόθεση για την οποία δεν ευθύνονται.
 
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου