ΤΟΠΙΚΑ

Την έκλεψαν και ζήτησαν και καφέ…

την-έκλεψαν-και-ζήτησαν-και-καφέ-434165

Απατεώνες ήταν οι πρωινοί επισκέπτες που δέχθηκε στο σπίτι της ηλικιωμένη στην Ευξεινούπολη Αλμυρού. Οι δύο ημεδαποί αγνώστων στοιχείων έπεισαν την 75χρονη γυναίκα για δήθεν οφειλή συγγενικού της προσώπου. Είναι το γνωστό «σενάριο» που ξεδιπλώνουν επισκεπτόμενοι μοναχικούς ηλικιωμένους καταφέρνοντας να τους αποσπάσουν χρηματικά ποσά. Τα χρήματα παραδίδουν μόνα τους τα θύματα, που δεν μπορούν να υποψιαστούν την παγίδα σε βάρος τους.

Και σε αυτή την περίπτωση η ανυποψίαστη γιαγιούλα έδωσε το χρηματικό ποσό που της ζήτησαν οι άγνωστοι άντρες, οι οποίοι όμως πάτησαν σε ένα ευαίσθητο σημείο της: στον εγγονό της. Παίρνοντας το ποσό των 600 ευρώ από τα χέρια της γυναίκας, της ζήτησαν να τους ψήσει και καφέ…

Στις 10 π.μ. χθες οι απατεώνες στάθμευσαν το ΙΧ αυτοκίνητο χρώματος λευκού, στο οποίο επέβαιναν, έξω από τη μονοκατοικία της 75χρονης. Αποβιβάστηκαν και την πλησίασαν, ενώ η ηλικιωμένη βρισκόταν έξω από την οικία της.

Ισχυρίστηκαν ότι ο εγγονός της τους ζήτησε να παραλάβουν από την ίδια το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ, προκειμένου να πληρώσουν ένα γραμμάτιο που έληγε χθες και δήθεν ο ίδιος αδυνατούσε να το πληρώσει.

Η ηλικιωμένη θεωρώντας ότι θα βοηθούσε τον εγγονό της τους έδωσε το χρηματικό ποσό, ενώ εκείνοι συνέχιζαν να παραμένουν στην αυλή. «Εντάξει τώρα, θα φροντίσουμε εμείς για το χρέος του εγγονού σου. Άντε, ψήσε μας ένα καφεδάκι», απευθύνθηκαν οι θρασύτατοι απατεώνες στην ηλικιωμένη μόλις πήραν τα λεφτά και εκείνη έσπευσε στην κουζίνα της για να ετοιμάσει το κέρασμα.

Επιστρέφοντας στην αυλή με το δίσκο στα χέρια αναζήτησε τους «επισκέπτες» της, αλλά είχαν γίνει καπνός, κερδίζοντας το χρόνο να εξαφανιστούν όσο η ηλικιωμένη ετοίμαζε τον καφέ τους.

Επικοινωνώντας με τον εγγονό της, η πλεκτάνη αποκαλύφθηκε. Το κομπόδεμά της είχε πλέον εξαφανιστεί και με απογοήτευση απευθύνθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού, το οποίο ξεκίνησε την προανάκριση.

ΒΑΣΩ ΣΑΜΑΚΟΒΛΗ

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου