ΤΟΠΙΚΑ

Αγριος καυγάς Σκοτινιώτη – Μουλά

αγριος-καυγάς-σκοτινιώτη-μουλά-434332

Μόνο στα… χέρια δεν ήλθαν στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου ο Δήμαρχος Π. Σκοτινιώτης και ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Γ. Μουλάς για ένα θέμα που αφορούσε στην προμήθεια από το Δήμο Βόλου 150 τευχών ειδικής έκδοσης για τον τουρισμό της Μαγνησίας από το περιοδικό του Βόλου «ΕΝΤΟΣ» έναντι του ποσού των 3.000 ευρώ.
Θέλετε να ευνοήσετε το συγκεκριμένο εκδότη, είπε ο κ. Μουλάς και προχώρησε ένα ακόμη βήμα παραπέρα σημειώνοντας ότι οι κινήσεις αυτές γίνονται για να έχει η Δημοτική Αρχή άριστες σχέσεις με το δημοσιογραφικό κατεστημένο της περιοχής μας.
Στις παραπάνω αιτιάσεις του κ. Μουλά αντέδρασε έντονα ο Δήμαρχος Βόλου με αποτέλεσμα να ακολουθήσει η παρακάτω στιχομυθία – κοκορομαχία ανάμεσα στους δύο άντρες.
Σκοτινιώτης: Δεν ντρέπεστε; Τι είναι αυτά που λέτε;
Μουλάς: Εσείς πρέπει να ντρέπεστε.
Σκοτινιώτης: Είδα ότι είναι μία ενδιαφέρουσα έκδοση από ένα συμπολίτη για τον τουρισμό που μπορούμε να την προσφέρουμε στους επισκέπτες της πόλης. Μην είμαστε μίζεροι…
Μουλάς: Θέλετε να ευνοήσετε το συγκεκριμένο εκδότη.
Σκοτινιώτης: Απίστευτα πράγματα.
Μουλάς: Αφήστε τα αυτά. Τα ξέρουμε καλά.
Σκοτινιώτης: Τι ξέρετε, κ. Μουλά; Τι άλλο ξέρετε κ. Μουλά;
Μουλάς: Μην κάνετε τις μωρές παρθένες εδώ. Δεν έχω τίποτα με αυτούς τους ανθρώπους, αλλά αυτά τα πράγματα τα βλέπω εκ του πονηρού. Σήμερα είναι ο κ. Παρασκευάς, αύριο θα είναι με το περιοδικό του ο κ. Πολύζος και μεθαύριο ο κ. Μαρέδης. Τέρμα σε αυτές τις κρατικοδίαιτες ιστορίες, όπου αρμέγουμε τον κρατικό (δημοτικό) κορβανά.
Σκοτινιώτης: Για να μην αφήνονται σκιές προτείνω να κληθεί ο εκδότης να καταθέσει την πρότασή του στα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και αν κρίνουν ότι είναι μία αξιόλογη πρωτοβουλία, τότε μόνον να προχωρήσει ο Δήμος στην προμήθεια των εντύπων.
Μουλάς: Καλές είναι αυτές οι εκδόσεις, όμως θα πρέπει να γίνεται προηγουμένως προκήρυξη ενδιαφέροντος από το Δήμο και να ασχοληθεί με το θέμα ή η Επιτροπή Τουριστικής Προβολής του Δήμου ή το Δημοτικό Κέντρο Ιστορίας. Αν σε μία τέτοια περίπτωση ο συγκεκριμένος εκδότης μειοδοτήσει με την οικονομική προσφορά του και την ποιότητα της εργασίας του, ευχαρίστως να του δοθεί η δουλειά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Μουλάς καταψήφισε το συγκεκριμένο θέμα τη στιγμή που η μείζονα μειοψηφία δια της επικεφαλής της κ. Μακρή συμφώνησε με τη συμβιβαστική πρόταση του Δημάρχου όπως το θέμα δουν πρώτα τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και μετά ο Δήμος να προχωρήσει στην προμήθεια των εντύπων.
Αξίζει να σημειωθεί τέλος το σχόλιο που έκανε στο κλείσιμο της συζήτησης ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Απ. Ριζόπουλος, που έκανε λόγο για «μικροπολιτικούς καυγάδες» στους οποίους επιδίδονται οι δύο συνδυασμοί που έχουν την πολιτική ευθύνη για μία σειρά από προβλήματα που έχει η πόλη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου