ΤΟΠΙΚΑ

Αρνητικά τα δείγματα για σαλμονέλα

αρνητικά-τα-δείγματα-για-σαλμονέλα-434378

 

 

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας Σποράδων ενημερώθηκε από το Περιφερειακό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας Λάρισας, αρμόδιο για την εξέταση των δειγμάτων που ελήφθησαν στο πλαίσιο της επιδημιολογικής έρευνας των κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας από σαλμονέλα, που πρόσφατα παρατηρήθηκε σε παιδιά και ενήλικα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού στον Βόλο, ότι σε κανένα από τα πολλαπλά ληφθέντα δείγματα νερού, γλυκού και προϊόντων παρασκευής τροφίμων που εξετάσθηκαν δεν αναπτύχθηκε σαλμονέλα.

 

Η επιδημιολογική έρευνα συνεχίζεται και εάν προκύψουν τυχόν ενδιαφέροντα στοιχεία για την Δημόσια Υγεία, θα ανακοινωθούν, όπως επισημαίνεται.

Υπενθυμίζεται η ανάγκη τήρησης των ατομικών μέτρων υγιεινής και της υγιεινής διατήρησης, συντήρησης, προετοιμασίας, παρασκευής, μεταφοράς, διακίνησης και διαχείρισης τροφίμων και τροφών σε κάθε στάδιο και περίπτωση και ειδικά σε μαζικές εστιάσεις.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να επιδεικνύεται σε συγκεκριμένα προϊόντα κρέατος, πουλερικών, γαλακτοκομικών, αυγών, αλιευμάτων, φρούτων και λαχανικών.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου