ΤΟΠΙΚΑ

Κουκουλοφόροι σε σπίτι ηλικιωμένων

κουκουλοφόροι-σε-σπίτι-ηλικιωμένων-434517

Στη μονοκατοικία ενός ηλικιωμένου ζευγαριού στο Περίβλεπτο «βολτάριζαν» χθες το βράδυ τρεις κουκουλοφόροι, αναζητώντας χρήματα. Οι ηλικιωμένοι φέρεται να κοιμούνταν, όταν οι δράστες εισήλθαν στο σπίτι τους από την ανασφάλιστη κεντρική είσοδο, σύμφωνα με την αστυνομία.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες άρπαξαν χρηματικό ποσό 700 ευρώ δεν διευκρινίστηκαν. Το Αστυνομικό Τμήμα Βελεστίνου κατέγραψε το συμβάν ως κλοπή στο αστυνομικό δελτίο, καθώς δεν υπήρχαν ούτε ίχνη παραβίασης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες πέρασαν σαν… κύριοι στο εσωτερικό του σπιτιού, βρήκαν τα χρήματα, τα πήραν και εξαφανίστηκαν. Πριν τραπούν σε φυγή άδειασαν και το ψυγείο του σπιτιού.

Ο ηλικιωμένος φέρεται να κατέθεσε ότι επρόκειτο για τρία άτομα που φορούσαν κουκούλες, καλύπτοντας τα χαρακτηριστικά τους. Κατά συνέπεια ξύπνησε και αντιλήφθηκε την παρουσία των ληστών μέσα στο σπίτι του.

Στην περιοχή, η εισβολή των δραστών στη μονοκατοικία των γερόντων, πάνω στον κεντρικό δρόμο προς το Ελευθεροχώρι, εντείνει τις ανησυχίες των κατοίκων για τις συχνές διαρρήξεις και την ελλιπή αστυνόμευση στην περιοχή.

Κάτοικοι έλεγαν ότι ο ηλικιωμένος άντρας περιέγραφε σε γείτονές του ότι οι δράστες τον άρπαξαν από το λαιμό και κράτησαν τον ίδιο και τη σύζυγό του κλεισμένους στο δωμάτιό τους, μέχρι να ψάξουν όλα τα δωμάτια και να βρουν το μικρό κομπόδεμα του ζευγαριού. Όμως τις πληροφορίες που παρέπεμπαν σε ληστεία και όχι σε κλοπή δεν επιβεβαίωσαν οι αστυνομικές αρχές.

Ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Περιβλέπτου Ν. Γάτος μετέφερε με δηλώσεις του την έκδηλη αγωνία των κατοίκων της περιοχής για την έξαρση κλοπών και διαρρήξεων.

Επανέλαβε ότι χρειάζεται άμεσα να ενισχυθεί με προσωπικό το Αστυνομικό Τμήμα Βελεστίνου, ώστε η παρουσία αστυνομικών να είναι ισχυρή και να αποτρέπει τα σχέδια κακοποιών.

Για την προστασία της περιουσίας τους και της ζωής τους, οι κάτοικοι στο Περίβλεπτο σκέφτονται να προχωρήσουν στην πρόσληψη ακόμη και ιδιωτικής εταιρίας ασφάλειας.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου