ΤΟΠΙΚΑ

Μετέφεραν κλεμμένο καλώδιο

μετέφεραν-κλεμμένο-καλώδιο-434586

Τρεις Βούλγαροι οι οποίοι είχαν κλέψει καλώδιο ηλεκτροδότησης από λατομείο σε περιοχή των Φαρσάλων συνέλαβαν χθες στις 3.30 το πρωί στον κόμβο Μικροθηβών αστυνομικοί της ΟΠΚΕ της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας. Οι τρεις αλλοδαποί, ηλικίας 36, 47 και 33 ετών είναι αγνώστου διαμονής στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ μετά από έλεγχο σε αυτοκίνητο με βουλγαρικές πινακίδες, στο οποίο επέβαιναν οι δράστες, προερχόμενο από την περιοχή των Φαρσάλων, διαπίστωσαν ότι στο όχημα ήταν φορτωμένο καλώδιο ηλεκτροδότησης μήκους 200 περίπου μέτρων, ένα ζεύγος γάντια και διαρρηκτικά εργαλεία.

Οι τρεις υπήκοοι Βουλγαρίας προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού και από την προανάκριση διαπιστώθηκε ότι το καλώδιο ηλεκτροδότησης είχε αφαιρεθεί από λατομείο ιδιοκτησίας εταιρίας σε περιοχή των Φαρσάλων, αξίας περίπου 2.500 ευρώ.

Το όχημα κατασχέθηκε ως μέσω διευκόλυνσης για τη μεταφορά του κλεμμένου καλωδίου και θα αποδοθεί στο Τελωνείο Βόλου.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία και θα αποσταλούν στον Εισαγγελέα.

«Ξήλωσαν» το Μαυρομάτι

Στο μεταξύ και το έργο του φράγματος Μαυρομάτι έγινε προχθές το βράδυ στόχος κλοπής. Άγνωστοι δράστες άρπαξαν ηλεκτρολογικό υλικό συνολικής αξίας μεγαλύτερης των 4.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, αφαίρεσαν τρεις πίνακες από ισάριθμα μοτέρ, γεγονός που προκάλεσε έντονο προβληματισμό στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης του Αλμυρού, καθώς ενώ μόλις ολοκληρώθηκαν επισκευές, απαιτείται μεγάλο κονδύλι για να αντικατασταθούν οι πίνακες που έκαναν «φτερά».

Το Αστυνομικό Τμήμα το οποίο διαπίστωσε την κλοπή και έχει αναλάβει την έρευνα ειδοποίησε το πρωί τη Δημοτική Αρχή. Από το ίδιο σημείο οι δράστες αποχώρησαν ξηλώνοντας και παίρνοντας μαζί τους και τον μετασχηματιστή της ΔΕΗ.

Εγκαταστάσεις σε αγροτικές εκτάσεις, εργοτάξια και παραγωγικές μονάδες υποφέρουν από τα διαρκή «χτυπήματα» όσων αναζητούν ο,τιδήποτε περιέχει χαλκό. Τα εξαρτήματα και τα καλώδια θα τα λιώσουν, αφαιρώντας το ακριβό μέταλλο που θα πωληθεί στη μαύρη αγορά και θα τους επιφέρει σημαντικά κέρδη.

Όσο πιο υψηλές στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων γίνονται οι αποδόσεις των βασικών μετάλλων, όπως του χαλκού, τόσο πληθαίνουν τα κρούσματα παρόμοιων κλοπών. Η έξαρσή τους βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με την εντυπωσιακή άνοδο της τιμής του πολύτιμου μετάλλου στη χρηματιστηριακή αγορά, ενώ στη μαύρη αγορά, όπου καταλήγουν τα κλοπιμαία, οι τιμές ανεβαίνουν διαρκώς.

Στη Μαγνησία τους τελευταίους μήνες οι συλλήψεις για κλοπή καλωδίων και σκραπ είναι πολλές και οι καταγγελίες στις αστυνομικές αρχές ακόμη περισσότερες.

Ο,τιδήποτε κατασκευασμένο από σίδερο κάνει το μάτι κακοποιών να… γυαλίζει. Από τους δρόμους εξαφανίζονται φρεάτια, από τις εθνικές οδούς ξηλώνονται χιλιόμετρα ηλεκτρικών καλωδίων βυθίζοντας εκτεταμένα τμήματά τους στο σκοτάδι, από υπό κατασκευή πολυκατοικίες και εργοτάξια χάνονται κουλούρες καλωδίων.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου