ΤΟΠΙΚΑ

Εσυραν 60χρονη γυναίκα στο δρόμο για 5 ευρώ!

εσυραν-60χρονη-γυναίκα-στο-δρόμο-για-5-ευ-434813

Για πέντε ευρώ (!) τέθηκε σε σοβαρό κίνδυνο η ζωή μιας 61χρονης γυναίκας στο Βόλο, η οποία σύρθηκε στο οδόστρωμα από τσαντάκηδες. Τραβούσαν την γυναίκα πίσω από το δίκυκλο στο οποίο επέβαιναν στην προσπάθειά τους να της αφαιρέσουν την τσάντα που είχε περασμένη στον ώμο της.

Οι δύο δράστες, ηλικίας 22 και 27 ετών, επιδόθηκαν σε «τσαντιές» με δίκυκλο το οποίο είχαν κλέψει, διπλώνοντας την πινακίδα κυκλοφορίας ώστε να μην αναγνωρίζεται ο αριθμός. Τη δράση τους ανέκοψαν σύντομα αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., οι οποίοι εντόπισαν και συνέλαβαν το «δίδυμο».

Χθες ο Εισαγγελέας υπηρεσίας άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ληστεία από κοινού και τους παρέπεμψε για την απολογία τους στον Ανακριτή, από όπου έλαβαν 48ωρη προθεσμία.

Οι δύο άεργοι, κάτοικοι Βόλου, συνελήφθησαν στις 9.45 μ.μ. της περασμένης Δευτέρας. Ένα τέταρτο νωρίτερα είχαν αρπάξει την τσάντα από 61χρονη χρησιμοποιώντας, όπως διαπιστώθηκε, δίκυκλο μοτοποδήλατο το οποίο είχαν αφαιρέσει 12 με 13 Ιουνίου από τον ιδιοκτήτη του στο Βόλο.

Κινούμενοι με το δίκυκλο, στο οποίο είχαν διπλώσει την πινακίδα κυκλοφορίας για να μη μπορεί να αναγνωριστεί, με τη χρήση βίας και αφού έσυραν στο οδόστρωμα τη γυναίκα, η οποία κινούνταν πεζή, απέσπασαν από την κατοχή της την τσάντα της που είχε περασμένη στον ώμο της. Η τσάντα περιείχε χρηματικό ποσό μόλις 5 ευρώ και προσωπικά της αντικείμενα.

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. τους εντόπισαν σύντομα, όμως η γυναικεία τσάντα που άρπαξαν δεν εντοπίστηκε.

Το κλεμμένο μοτοποδήλατο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του. Η παθούσα μετέβη στο Νοσοκομείο Βόλου ελαφρά τραυματισμένη στο αριστερό της χέρι και αφού της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες αποχώρησε.

Ενεργείται προανάκριση από Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου