ΤΟΠΙΚΑ

Πού πήγαν τα λεφτά που λείπουν

πού-πήγαν-τα-λεφτά-που-λείπουν-434970

Για δύο και πλέον ώρες εξέταζε χθες το πρωί στο Δημαρχείο της Νέας Ιωνίας το Πειθαρχικό του Υπηρεσιακού Συμβουλίου των Εργαζομένων στους ΟΤΑ Νομού Μαγνησίας τον πρώην ταμία του Δήμου Βόλου, που με τη βοήθεια του συνηγόρου του έδινε εξηγήσεις για το πού δόθηκαν τα χρήματα του ενός εκατομμυρίου ευρώ περίπου, που όπως αποδείχθηκε από την Οικονομική Απογραφή έλειπαν από τα ταμεία των πρώην Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου του πρώην Δήμου Βόλου στις 31 Δεκεμβρίου 2010.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά ο πρώην ταμίας κατέθεσε στα μέλη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου μία απόδειξη με πολλά ποσά και με διαφορετικές ημερομηνίες, η οποία σύμφωνα με την ίδια πηγή που μίλησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ αφορά όχι στο 2010 αλλά παρελθόντα έτη. Η ίδια πηγή σημειώνει ότι δεν αναφέρεται στην απόδειξη που προσκόμισε ο πρώην ταμίας στο έργο του Μουσείου της Πόλης, ενώ διευκρίνισε ότι τα αναγραφόμενα ποσά καλύπτουν το συνολικό ποσό του ελλείμματος.

Η νέα εξέλιξη δημιουργεί νέα δεδομένα, καθώς θα πρέπει να δοθούν διευκρινίσεις για τα έργα που αφορούν σε κάθε ποσό ξεχωριστά, προκειμένου να διαπιστωθεί αν τα αντίστοιχα ποσά έχουν ενταλματοποιηθεί. Μέλος, του Υπηρεσιακού Συμβούλιου που ρωτήθηκε χθες εξέφρασε την εκτίμηση ότι με τα στοιχεία που κατέθεσε ο πρώην ταμίας ελάφρυνε τη θέση του, ενώ στέλεχος της Δημοτικής Αρχής που ρωτήθηκε με τη σειρά του σημείωσε ότι πριν οποιοδήποτε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να περιμένουμε την απόφαση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου και τα πρακτικά της συνεδρίασης.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου