ΤΟΠΙΚΑ

Ρολά κατεβάζει σήμερα ο Βόλος

ρολά-κατεβάζει-σήμερα-ο-βόλος-434992

Ούτε η σκληρότητα των μέτρων που βρίσκονται προ των πυλών στο πλαίσιο του Μεσοπρόθεσμου κατάφερε να υπερνικήσει στο Βόλο παραταξιακές περιχαρακώσεις εν όψει της σημερινής πανεργατικής απεργίας, καθώς αναμένεται να γίνουν τρεις ξεχωριστές απεργιακές συγκεντρώσεις. Η πλειοψηφία του ΕΚΒ μαζί με το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 9.30 το πρωί στην οδό Μακρινίτσης, έξω από το κτήριο του ΕΚΒ, το ΠΑΜΕ στις 10 το πρωί στην Πλατεία Πανεπιστημίου και το Δίκτυο Συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας που αποφάσισε χθες να διοργανώσει μαζί με τους Αγανακτισμένους απεργιακή συγκέντρωση στις 11 το πρωί στο Ηρώο στην Παραλία του Βόλου. Ρολά θα κατεβάσουν σήμερα από τις 8.30 το πρωί μέχρι τις 11.30 π.μ. και τα εμπορικά καταστήματα και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις μετά από απόφαση των συνδικαλιστικών τους οργάνων. Κλειστά επίσης λόγω 24ωρης απεργίας θα παραμείνουν σήμερα τα φαρμακεία του Νομού Μαγνησίας μετά από απόφαση του Φ.Σ Μαγνησίας, ενώ στην απεργία συμμετέχουν και οι μηχανικοί του Δημοσίου σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΔΜΥΔΑΣ αλλά και οι σύλλογοι εργαζομένων ΚΕΘΕΑ, ΟΚΑΝΑ και οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης.

Εξαιτίας της απεργίας Βιομηχανική Περιοχή και δημόσιες υπηρεσίες αναμένεται σήμερα να νεκρώσουν. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν εξάλλου Νοσοκομείο και Κέντρα Υγείας, δικαστήρια, εξαιτίας της 24ωρης πανεργατικής απεργίας όπως και όλες οι ΔΕΚΟ. Απεργούν και οι δημοσιογράφοι. «Αυτή η απεργία πρέπει να είναι διαφορετική. Πρέπει να είναι «το μεγάλο ναι» ή «το μεγάλο όχι» στις αξιώσεις των δανειστών μας». Με την προτροπή αυτή το ΕΚΒ στη διακήρυξή του απευθύνει ενωτικό και μαζικό κάλεσμα σε εργαζόμενους, νέους, ανέργους και συνταξιούχους εν όψει της σημερινής πανεργατικής απεργίας.

«Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν του ξεσηκωμού, του αγώνα, της ρήξης, της πάλης και της ανατροπής. Βγαίνουμε όλοι στους δρόμους να αντισταθούμε, να αγωνιστούμε, να παλέψουμε και να ανατρέψουμε αυτούς που γκρεμίζουν το κοινωνικό κράτους, μας αφαιρούν τα όνειρα και τις ελπίδες» σημειώνει από την πλευρά του ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Μαγνησίας, ενώ η ΔΑΚΕ κάνει λόγο για θατσερική νεοφιλελεύθερη οικονομική συνταγή του μνημονίου και προσθέτει: «Η χώρα μας βουλιάζει και συμπαρασύρει στον πάτο εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα».

Το ΠΑΜΕ

Το ΠΑΜΕ συμμετέχει μεν στην απεργία, διοργανώνει ωστόσο ως «είθισται» απεργιακή συγκέντρωση ξεχωριστή σήμερα στις 10 στην Πλατεία Πανεπιστημίου.«Γενικός ξεσηκωμός, οργάνωση και συγκέντρωση δυνάμεων για να βγούμε νικητές στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει κεφάλαιο, κυβέρνηση και τρόικα» αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Συνδικάτο Μετάλλου. Η Επιτροπή Εκπαιδευτικών Ν. Μαγνησίας του Π.Α.ΜΕ εξάλλου καλεί τους εκπαιδευτικούς σε μαζική συμμετοχή στην πανεργατική απεργία σήμερα και στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Πανεπιστημίου στις 10:00 το πρωί».

Απεργούν οι δημοσιογράφοι

Η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στ. Ελλάδας και Εύβοιας, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε η ΠΟΕΣΥ και άλλες Ομοσπονδίες στο χώρο του Τύπου σήμερα και ειδικότερα από τις 6.00 σήμερα το πρωί έως 6.00 αύριο το πρωί. Οι δημοσιογράφοι είναι δίπλα στους εργαζόμενους της χώρας στην 24ωρη πανελλαδική – πανεργατική απεργία που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, ζητώντας να υπογραφούν ικανοποιητικές ΣΣ, να σταματήσουν οι περικοπές των αποδοχών, να διασφαλιστούν οι θεσμικές κατακτήσεις και να μη γίνουν απολύσεις.

Αγανακτισμένοι και Δίκτυο ΣΥΡΙΖΑ

Στις 11 πρωί στο Ηρώο στην Παραλία του Βόλου είναι το προγραμματισμένο ραντεβού των αγανακτισμένων που καλούν όλους τους πολίτες σε ενωτική λαϊκή απεργιακή συγκέντρωση. Στην ίδια συγκέντρωση ανακοίνωσε ότι θα συμμετέχει το Δίκτυο Συνδικαλιστών ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας που μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του υπογραμμίζει: «Μπορούμε να ξεπεράσουμε τη συμβιβαστική στάση της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ) αλλά και την περιχαράκωση του ΠΑΜΕ με την οργάνωση και κινητοποίηση της εργατικής τάξης, με βάση τα Πρωτοβάθμια Σωματεία, για την συγκρότηση Λαϊκών Επιτροπών Αγώνα και Αλληλεγγύης σε κάθε χώρο εργασίας, κατοικίας και σπουδών».

Κλειστή η εμπορική αγορά

στο Βόλο για τρεις ώρες

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα εμπορικά καταστήματα και μικρομεσαίες επιχειρήσεις για 3 ώρες από τις 8.30 το πρωί μέχρι τις 11.30 π.μ. με κεντρικό αίτημα το σταμάτημα της καθοδικής και επικίνδυνης για την οικονομία και κοινωνία υφεσιακής πορείας της χώρας που παράγει λουκέτα, ανεργία, φτωχοποίηση, ελλείμματα και ακόμα μεγαλύτερα χρέη. Αντιπροσωπείες από τους εμπόρους θα συμμετέχει στη συγκέντρωση που προγραμματίζεται στο Βόλο και ειδικότερα από το ΕΚΒ και το Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας στις 9.30 το πρωί στην οδό Μακρινίτσης , έξω από το Εργατικό Κέντρο. Από την πλευρά τους οι επαγγελματοβιοτέχνες σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΕΒΕΜ θα συγκεντρωθούν στις 9.30 το πρωί στο Επιμελητήριο Μαγνησίας. Σύμφωνα με τους επαγγελματίες και τον εμπορικό κόσμο της περιοχής η απάντηση στο μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας, την ύφεση, δεν μπορεί να είναι άλλη από την επανεκκίνηση της οικονομικής και επενδυτικής δραστηριότητας των μικρών επιχειρήσεων και όχι με τα νέα μέτρα υπερφορολόγησης επιχειρήσεων, καταναλωτών και ακόμα μεγαλύτερο περιορισμό εισοδημάτων (ΦΠΑ – έμμεσοι φόροι – κατάργηση αφορολόγητου ορίου και εκπτώσεων φόρου).

Στο μεταξύ να παραμείνουν οι εμπορικές και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις κλειστές σήμερα μέχρι τέλος ωραρίου και όχι για ένα τρίωρο ζήτησαν χθες οι επαγγελματίες – μέλη της ΠΑΣΕΒΕ στο Βόλο σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στο ΕΚΒ, διαχωρίζοντας πλήρως τη θέση τους από τον Εμπορικό Σύλλογο Βόλου. Η ΠΑΣΕΒΕ θα συμμετέχει σήμερα στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην πλατεία Πανεπιστημίου, όπως ανακοίνωσαν χθες οι κ. Όλγα Σταροπούλου, Ι. Μολόχας, Αλ. Δημήτρης και Δ. Αδρακτάς, που μεταξύ άλλων υπογράμμισαν: «Το γενικό και αόριστο κάλεσμα των συμβιβασμένων της ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ για τρίωρο κλείσιμο των καταστημάτων και με το γνωστό τους σύνθημα, παραπέμπουν στο άλλο μίγμα πολιτικής του άλλου πόλου του δικομματισμού, επιδιώκοντας οι επαγγελματοβιοτέχνες και οι έμποροι να παραμείνουν στα γρανάζια της ίδιας πολιτικής που μας οδήγησε στην χρεοκοπία».

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου