ΤΟΠΙΚΑ

Βρέθηκε νεκρός στη βάρκα του

βρέθηκε-νεκρός-στη-βάρκα-του-435024

 

Μέσα στο ερασιτεχνικό σκάφος αλιείας, σε αυτό που περνούσε πολλές από τις ελεύθερες ώρες του ψαρεύοντας, άφησε αιφνίδια την τελευταία του πνοή ο 63χρονος Νίκος Κοντούλης, εκτελωνιστής του Βόλου.

Το σκάφος του παρασύρθηκε από τα θαλάσσια ρεύματα στην ακτή και καθιστός δίπλα από την εξωλέμβια μηχανή βρέθηκε από ψαράδες που κινούνταν στην περιοχή χθες το πρωί ο άτυχος 63χρονος.

Κανείς από την οικογένειά του δεν ήθελε να πιστέψει ότι πίσω από την ολονύκτια απουσία του από το σπίτι κρύβονταν το μοιραίο. Στιγμή προς στιγμή την απώλεια του επί 30 χρόνια φίλου του και συναδέλφου, με τον οποίο συνήθιζαν να ψαρεύουν μαζί, έζησε ο στενός επί δεκαετίες φίλος και συνάδελφός του.

Ο κλειστός κόλπος στις Νηές ήταν το καταφύγιο ηρεμίας τους, στον ελεύθερο χρόνο τους. Ο καταγόμενος από τη Σούρπη Νίκος Κοντούλης, ο οποίος κατοικούσε στο Βόλο, διατηρούσε ένα πρόχειρο εξοχικό στην περιοχή, όπως και ο φίλος του.

Για περισσότερα από 20 χρόνια ψάρευαν πότε μαζί, πότε μόνοι τους. Προχθές το βράδυ οι δύο φίλοι επικοινώνησαν τηλεφωνικά για τελευταία φορά. Οι βάρκες τους ήταν σε απόσταση 500 μέτρων η μία από την άλλη. Ο 63χρονος ενημέρωσε το φίλο του ότι γύρω στις 11 το βράδυ θα έριχνε το παραγάδι και θα επέστρεφε το πρωί για να το μαζέψει. Τον ρώτησε αν ήθελε να πάνε μαζί και εκείνος απάντησε ότι θα επέστρεφε για να μαζέψει την ψαριά με τον πεθερό του.

Ο 63χρονος δεν επέστρεψε στο σπίτι, κάτι που δεν γνώριζε ο φίλος του, όταν νωρίς το πρωί κατέβηκε στην παραλία. Κοιτώντας στη θάλασσα δεν είδε τη βάρκα του Νίκου Κοντούλη. Τον κάλεσε πολλές φορές στο κινητό τηλέφωνο χωρίς ανταπόκριση.

Ήταν γύρω στις 8 π.μ., όταν προς το μέρος του κατευθύνθηκε δείχνοντας να τον αναζητά, ο γιος του 63χρονου. Τότε πληροφορήθηκε για την απουσία του φίλου του όλο το βράδυ και για την ανησυχία που δημιουργήθηκε στην οικογένεια, καθώς δεν είχε επιστρέψει από τη θάλασσα.

Άμεσα κινήθηκε για το Λιμενικό Σταθμό Αμαλιάπολης, συναντώντας τον πεθερό του άτυχου άντρα, ο οποίος επίσης τον αναζητούσε.

Ενημέρωσαν τις λιμενικές αρχές για την απουσία του και κινήθηκαν προς την παραλία αναζητώντας τον και οι ίδιοι. Όταν στην οθόνη του κινητού τηλεφώνου του εμφανίστηκε κλήση με το όνομα του φίλου του πήρε ανάσα. «Πού είσαι φίλε; Σε ψάχνουμε…», είπε για να πάρει την απάντηση ότι «δεν είμαι ο φίλος σου. Δυστυχώς, τον βρήκαμε νεκρό».

Προσέτρεξε συγκλονισμένος στο σημείο της ακτής, όπου είχε βγει το αλιευτικό σκάφος. Το άψυχο σώμα του φίλου του είχε μείνει καθισμένο με την εξωλέμβια μηχανή στην αγκαλιά, την οποία σήκωσε προσπαθώντας να αφαιρέσει από την προπέλα το παραγάδι που είχε μπερδευτεί και να επιστρέψει στο σπίτι του.

Ήταν διαρκείς οι επισημάνσεις του φίλου του προς τον 63χρονο να μην βγαίνει μόνος του για ψάρεμα, εξαιτίας των καρδιακών προβλημάτων που είχε αντιμετωπίσει στο παρελθόν. «Αν είναι να συμβεί, θα συμβεί», του απαντούσε εκείνος και δυστυχώς για τον οικογενειάρχη, πατέρα δύο παιδιών, συνέβη άδικα και πρόωρα.

Η κηδεία του Νίκου Κοντούλη θα γίνει σήμερα, στη 1.30 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου