ΤΟΠΙΚΑ

Οι «μνηστήρες» για τον Δήμο Βόλου

οι-μνηστήρες-για-τον-δήμο-βόλου-731300

Ηδιεκδίκηση του Δήμου Βόλου, της πρωτεύουσας του Νομού, ανέκαθεν αποτελούσε μια κατεξοχήν πολιτική αναμέτρηση. Το ίδιο ισχύει και για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου, οι οποίες σημειωτέον θα διεξαχθούν με απλή αναλογική σύμφωνα με το νομοσχέδιο «Κλεισθένης» και ως εκ τούτου για όλα τα κομματικά επιτελεία αποτελούν την «προμετωπίδα» των μαχών.

Μέσα σε αυτό το σκηνικό, οι υποψηφιότητες που ήδη κινούνται μαζί μ’ αυτή του νυν δημάρχου Αχιλλέα Μπέου, συγκεντρώνουν ένα ενδιαφέρον, πολλώ δε μάλλον στην παρούσα σύνθετη πολιτική και κοινωνική συγκυρία, αν και μέχρι να «κλειδώσουν» οι υποψήφιοι δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν ή να προκύψουν και άλλα πρόσωπα που θα απασχολήσουν την τοπική πολιτική επικαιρότητα ενόψει των δημοτικών εκλογών.

Ειδικότερα, μέχρι στιγμής την απόφασή της να είναι υποψήφια δήμαρχος Βόλου έχει ανακοινώσει επίσημα η πρόεδρος του ΤΕΕ Νάνσυ Καπούλα, τη στήριξη της οποίας έχει εισηγηθεί η τοπική ΝΟΔΕ κεντρικά στη Νέα Δημοκρατία. Η Πειραιώς, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, σύντομα αναμένεται να προβεί σε δημόσιες ανακοινώσεις στήριξης σε όλους τους μεγάλους Δήμους.

Ακόμη έχει δηλώσει πως δεν είναι «αδιάφορος» ως προς τον Δήμο Βόλου ο περιφερειακός σύμβουλος Αργύρης Κοπάνας, ενώ εκείνος που επίσης έχει εμμέσως πλην σαφώς δηλώσει ότι θα επιθυμούσε να είναι υποψήφιος έχοντας τη στήριξη μίας ευρύτερης αυτοδιοικητικής σύμπραξης είναι ο πρώην πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας Απόστολος Παπαδούλης.

Ο κ Παπαδούλης «συνομιλεί» με το Κίνημα Αλλαγής, ενώ επίσης έχει κάνει συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία έχει οριστεί και κάνει επαφές με διάφορα πρόσωπα που υπό προϋποθέσεις θα μπορούσαν να τεθούν επικεφαλής ενός ευρύτερου δημοτικού ψηφοδελτίου, απέναντι στον σημερινό δήμαρχο.

Σε συζητήσεις, χωρίς όμως να έχει ακόμη καταλήξει, βρίσκεται με διάφορα στελέχη και ο γυναικολόγος – μαιευτήρας Χρήστος Βενέτης, που όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές δεν έχει αποσύρει το ενδιαφέρον του να ηγηθεί συνδυασμού, εφόσον στηριχθεί από ένα σημαντικό εύρος αυτοδιοικητικών και πολιτικών δυνάμεων.

Στο ΚΚΕ η τοπική οργάνωση θα είναι εκείνη που θα προτείνει τον επόμενο υποψήφιο δήμαρχο Βόλου και η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος θα είναι εκείνη που θα αποφασίσει. Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται στη «μάχη» των δημοτικών εκλογών του Μαΐου ενδεχομένως να προταθεί να είναι επικεφαλής ο ίδιος ο βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ Κώστας Στεργίου.

Διεργασίες, τέλος, είναι σε εξέλιξη και στον χώρο της ευρύτερης Αριστεράς, με αρκετούς πρώην και νυν αυτοδιοικητικούς, όπως ο Μαργαρίτης Πατσιαντάς, να διατηρούν δίαυλο επικοινωνίας με μέλη συλλογικοτήτων ώστε να υπάρξει κοινή κάθοδος στον Δήμο Βόλου.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου