ΤΟΠΙΚΑ

Στο …μικροσκόπιο του Αρείου Πάγου η υπόθεση της ΕΡΓΗΛ

στο-μικροσκόπιο-του-αρείου-πάγου-η-υπ-731538

Μετά την ακρόαση αντιπροσωπείας του Δήμου Βόλου από την αρμόδια αντιπρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου

Στο …μικροσκόπιο του Αρείου Πάγου μπαίνει η υπόθεση – «σκάνδαλο» της ΕΡΓΗΛ μετά την ακρόαση αντιπροσωπείας του Δήμου Βόλου από αρμόδια αντιπρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από τον Δήμο Βόλου, «μετά από αίτημα που είχε υποβληθεί, τον Αρειο Πάγο επισκέφθηκαν χθες και ενημέρωσαν για το μείζον για την πόλη θέμα της δικαστικής διένεξης της ΔΕΥΑΜΒ με την ΕΡΓΗΛ, ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος συνοδευόμενος από τον καθηγητή Κ. Ρούσσο και τον δικηγόρο Ι. Καραγκιόζο, που χειρίζονται το θέμα νομικά.

Η πλευρά του Δήμου εξήγησε προσκομίζοντας μάλιστα και στοιχεία, τους λόγους για τους οποίους θεωρεί ότι μια σειρά αποφάσεων που έχουν μέχρι σήμερα εκδοθεί υπέρ της ΕΡΓΗΛ έχουν χαρακτήρα σκανδαλώδη, είναι άδικες, παραβιάζουν κατάφορα κάθε έννοια λογικής και έρχονται σε ευθεία αντίθεση με το κοινό περί δικαίου αίσθημα και ζήτησαν να παρακολουθείται εφεξής η πορεία των δικαστικών ενεργειών που βρίσκονται σε εξέλιξη, προκειμένου να διασφαλιστεί η πλήρης και χωρίς σκιές απονομή Δικαιοσύνης, κάτι που αναμένεται να συμβεί μέσω ανώτερου δικαστικού, που θα ενημερώνει».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ακρόαση δεν αντιμετωπίστηκε ως υπηρεσιακή διαδικασία. Αντιθέτως η συζήτηση διήρκησε μιάμιση ώρα και η αντιπρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου, φέρεται να επέδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από ένα μήνα, ο Δήμος Βόλου είχε καταγγείλει «διαπλοκή δικαστικού λειτουργού με άτομο από το νομικό επιτελείο της ΕΡΓΗΛ» προαναγγέλλοντας ότι για το θέμα θα ενημερώνονταν ο υπουργός Δικαιοσύνης και ο Αρειος Πάγος.

Το «σκάνδαλο» ΕΡΓΗΛ φαίνεται να μπαίνει στο μικροσκόπιο του Αρείου Πάγου καθώς θα ελεγχθεί η πορεία της δικαστικής υπόθεσης που εξακολουθεί να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Σημειώνεται ότι παρά τις χαμένες «μάχες» ο Δήμος Βόλου και η ΔΕΥΑΜΒ συνεχίζουν τον «πόλεμο» για να μην εισπράξει η ΕΡΓΗΛ ποσό 9,2 εκατ. ευρώ για έργο που δεν εκτέλεσε.

Η ΔΕΥΑΜΒ βρίσκεται σε αναμονή της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Λάρισας επί της αγωγής που έχει καταθέσει εναντίον της ΕΡΓΗΛ από την οποία διεκδικεί 6,5 εκατ. ευρώ ως αχρεωστήτως καταβληθέντα. Περιμένει επίσης την απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων που εκδικάστηκαν στις 26 Σεπτεμβρίου για την αναστολή της κατάσχεσης εις χείρας των τραπεζών, την απόφασης επί της ανακοπής κατά της επιταγής προς εκτέλεση που εκδικάστηκε στις 27 Σεπτεμβρίου και την απόφαση επί της συντηρητικής κατάσχεσης που ζητά η ΔΕΥΑΜΒ στα περιουσιακά στοιχεία της ΕΡΓΗΛ.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου