ΤΟΠΙΚΑ

«Βόλου Κοινωνία»: Πλήρης εγκατάλειψη της Ν. Αγχιάλου από τη Δημοτική Αρχή Βόλου

βόλου-κοινωνία-πλήρης-εγκατάλειψη-734036

Τη Δευτέρα το απόγευμα κλιμάκιο της κίνησης «Βόλου Κοινωνία» αποτελούμενο από τους Κολέτσο Μάνο, Κουρτίνα Γιάννη, Μαστρογιάννη Παντελή, Μουτσινά Πάρη και Οικονόμου Παναγιώτη είχε συνάντηση με ενεργούς δημότες της Νέας Αγχιάλου, οι οποίοι ανέδειξαν τα προβλήματα της περιοχής χωρίς περιττά λόγια. Οπως επισημαίνεται απ[ό τα μέλη της κίνησης “όλη η αγωνία τους αποτυπώνεται σε μία λέξη “εγκατάλειψη” της όμορφης πόλης τους από τη δημοτική αρχή. Τα προβλήματα παραμένουν ανοιχτές πληγές γιατί δεν επιλύονται”.

Ειδικότερα, τα προβλήματα που κατέγραψε στην περιοχή του κλιμάκιο της “Βόλου Κοινωνία”, όπως αναφέρονται σε σχετική ανακοίνωση είναι τα εξής: “Η περιοχή έχει γίνει σκουπιδότοπος, τα ρέματα έχουν γεμίσει με ογκώδη απορρίμματα και μπάζα, η ανακύκλωση και τα πράσινα σημεία έγιναν Όνειρο θερινής νυκτός. Η αποχέτευση η οποία έχει είχε δρομολογηθεί από τη δημοτική αρχή του καποδιστριακού δήμου βρίσκεται στο σημείο μηδέν και τα λύματα καταλήγουν στον Παγασητικό.

Δεν υπάρχει ούτε επάρκεια νερού αφού δεν έχουν ανορυχθεί γεωτρήσεις, ενώ το 40% του δικτύου ύδρευσης στο βορειοανατολικό τμήμα του οικισμού είναι Παλαιό και επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Η συντήρηση των σχολείων είναι κακή λόγω έλλειψης και κακής κατανομής των κονδυλίων ενώ το νηπιαγωγείο παρά την παραχώρηση Δημοτικού οικοπέδου πριν 10 χρόνια για τη δημιουργία του στεγάζεται σε μισθωμένο κτίριο. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση για την αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου, την κατασκευή του λιμενοβραχίονα που καταρρέει καθώς και για την ράμπα ανέλκυσης μικρών σκαφών [γλίστρα] και το κυριότερο δεν υπάρχει καμία αντίδραση της Δημοτικής Αρχής για την ένταξη 41 στρεμμάτων του παραλιακού μετώπου στο ΤΑΙΠΕΔ.

Είναι εμφανής η έλλειψη σχεδίου για την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της ευρύτερης περιοχής όπως είναι τα υψηλής κεφαλαιοποίησης αγροτικά προϊόντα, η πολυσχιδής τουριστική δυνατότητα ανάπτυξης με ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων, του σοβαρού πολιτιστικού αποθέματος, του αεροδρομίου και λοιπά. Το χειρότερο είναι ότι αντί δημοτική αρχή να προωθήσει τη δημιουργία βυζαντινού Μουσείου με πληθώρα ευρημάτων και κειμηλίων, την αναστήλωση και ανάδειξη του θεάτρου Μικροθηβών [υπάρχουν σχετικές μελέτες], υποβαθμίζει και την εμβληματική γιορτή του κρασιού με αποκλεισμό των μη αρεστών πολιτιστικών συλλόγων από την διοργάνωση διχάζοντας την τοπική κοινωνία. Οι δημότες της Ν. Αγχιάλου αγαπούν το Βόλο, αλλά θεωρούν ότι ο καλλικρατικός δήμος δεν είναι μόνο το κέντρο του Βόλου και απαιτούν την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων τους”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου