ΤΟΠΙΚΑ

Κορυφώνονται οι διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ για τον Δήμο Βόλου

κορυφώνονται-οι-διεργασίες-στον-συρι-737829

Με ποια πρόσωπα συζητά η τοπική οργάνωση – Η πρώτη αποτίμηση και οι προτάσεις της τελευταίας στιγμής

Κορυφώνονται οι διεργασίες στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου με προμετωπίδα τον Δήμο Βόλου. Το τελευταίο διάστημα μέλη της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών που έχει δοθεί εντολή από την Κουμουνδούρου να γίνουν, έχει ήδη ξεκινήσει κύκλο επαφών με πρόσωπα τα οποία προτείνεται να βολιδοσκοπηθούν οι προθέσεις τους, με τον ΣΥΡΙΖΑ να βλέπει θετικά σε ενδεχόμενη στήριξη ενός ευρύτερου προοδευτικού ψηφοδελτίου στο οποίο θα «έχει λόγο» και το ΚΙΝΑΛ.

Στο πλαίσιο αυτό έχουν ήδη συναντήσεις με τον πρώην πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΕΒ κ. Απόστολο Παπαδούλη ο οποίος συνομιλεί με το Κίνημα Αλλαγής, με τον γυναικολόγο κ. Χρήστο Βενέτη και τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Μάκη Τσάμη.

Χθες το βράδυ εξάλλου, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές ήταν προγραμματισμένη ακόμη μία συνάντηση. Αυτή τη φορά με τον πρώην αντιδήμαρχο Βόλου Κώστα Αδαμάκη, το όνομα του οποίου έπεσε εντελώς αιφνιδιαστικά τις τελευταίες μέρες στο τραπέζι, με την πλειονότητα ωστόσο των τοπικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ να έχουν διαμηνύσει ότι «δεν μπορεί να έχει καμία τύχη μία συζήτηση για ενδεχόμενη υποψηφιότητα, αν ο κ. Αδαμάκης ή το κάθε στέλεχος που βολιδοσκοπείται από εμάς για τον Δήμο Βόλου, δεν έχει το «πράσινο φως» από το Κίνημα Αλλαγής».

Στον ΣΥΡΙΖΑ τοπικά, είναι πεπεισμένοι πλέον, ότι μόνο μία ευρύτερη συμπόρευση δυνάμεων μπορεί πολιτικά να αντιπαρατεθεί με αξιώσεις απέναντι στη σημερινή δημοτική αρχή.

Τα πρόσωπα που βολιδοσκοπήθηκαν

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ των κ.κ. Απ. Παπαδούλη, Χρ. Βενέτη και Μ. Τσάμη, εκείνος που φέρεται να απέσπασε τα θετικότερα σχόλια είναι ο κ. Αποστόλης Παπαδούλης, στο πρόσωπο του οποίου, όπως ειπώθηκε σχετικά, υπό προϋποθέσεις ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να συζητήσει τη στήριξή του, προκειμένου να συγκροτηθεί ένα ευρύτερο μέτωπο συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων της πόλης απέναντι στη σημερινή δημοτική αρχή.

Θετικές αναφορές υπήρξαν εξίσου και για τον γιατρό Χρήστο Βενέτη, ο οποίος ωστόσο οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, ότι κρίθηκε πως δεν έχει το πολιτικό εκτόπισμα εκείνο που θα μπορούσε να τον «στέψει» επικεφαλής ενός συνδυασμού. Επίσης έκανε θετική εντύπωση το γεγονός ότι ο κ. Βενέτης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να συμμετέχει σ’ ένα συνδυασμό ως απλός υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος σε μία προσπάθεια, όπως ειπώθηκε, να υπάρξει νικηφόρα πορεία στον Δήμο Βόλου.

Όσον αφορά στον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Μ. Τσάμη, οι εντυπώσεις επίσης ήταν ικανοποιητικές, χωρίς ωστόσο να προκρίνεται μία ενδεχόμενη στήριξη της υποψηφιότητάς του ως επικεφαλής.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως η πρόταση να βολιδοσκοπηθεί ως πιθανή προς συζήτηση, η υποψηφιότητα του Βολιώτη αρχιτέκτονα και πρώην αντιδημάρχου Πολεοδομίας Κώστα Αδαμάκη στον Δήμο Βόλου, προκαλεί προς το παρόν πολλές επιφυλάξεις στο παρασκήνιο.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές- εκείνοι που διατηρούν μεγάλες ενστάσεις, φέρεται να επισημαίνουν πως πρόκειται για μία υποψηφιότητα που έρχεται κυριολεκτικά από το «παράθυρο» τις τελευταίες μέρες και ότι έχει υπαγορευτεί από πρώην αυτοδιοικητικούς παράγοντες εκτός ΣΥΡΙΖΑ που διατηρούν δίαυλο επικοινωνίας με στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής. Στόχος αυτών των πρώην αυτοδιοικητικών κύκλων, όπως λένε οι ίδιες πηγές, είναι να «μπλοκαριστεί» άλλη υποψηφιότητα, που λέγεται ότι είναι πολύ κοντά στο να λάβει το «πράσινο φως» από την Κουμουνδούρου.

Σημειώνεται ακόμη πως ένας ακόμη λόγος, για τον οποίο η πλειονότητα των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, φέρεται να διατηρεί έντονες επιφυλάξεις για τον πρώην αντιδήμαρχο Πολεοδομίας στον Δ. Βόλου, με αφορμή ότι έχει βρεθεί παλαιότερα στο επίκεντρο κριτικής, με αφορμή την επαγγελματική του δραστηριότητα.

Επιπρόσθετα, όπως τονίζονταν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι ενώ ο πρώην αντιδήμαρχος Βόλου, που έλκει την καταγωγή του από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, είχε βολιδοσκοπηθεί πριν ένα μήνα και φέρεται να είχε αρνηθεί την επιστροφή του στα κοινά (είναι αποστασιοποιημένος από το τέλος της δεκαετίας του ’90), αίφνης επιχειρείται να παρουσιαστεί τώρα ως η «χρυσή εφεδρεία» από συγκεκριμένη ομάδα.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου