ΤΟΠΙΚΑ

Το Εργατικό Κέντρο Βόλου στηρίζει τις καθαρίστριες του Πανεπιστημίου

το-εργατικό-κέντρο-βόλου-στηρίζει-τις-737985

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βόλου εκφράζει τη στήριξή της στον απεργιακό αγώνα των καθαριστριών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, που -όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε ανακοίνωση – “παλεύουν για να μην γίνουν –και αυτές– «βορά» των εργολαβικών συμφερόντων, μετά την απόφαση –όπως καταγγέλλουν– της Πρυτανείας να αναθέσει τον τομέα της καθαριότητας του Ιδρύματος σε ιδιώτη”.

Επιπλέον, από τη Διοίκηση αναφέρονται τα εξής: “Το Ε.Κ. Βόλου, ρητά και ξεκάθαρα έχει καταγγείλει την επιχείρηση απαξίωσης της σταθερής και μόνιμης εργασίας, με την εργολαβική «διείσδυση» τόσο στα εργοστάσια, όσο και σε Δημόσιες Υπηρεσίες.

Συνεχίζει δε να παλεύει για την κατοχύρωση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και για τη θεσμική διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων (για τα οποία τόσα κροκοδείλεια δάκρυα χύνει αυτή η Κυβέρνηση), καλώντας την αρμόδια Υπουργό, αλλά και την Πρυτανεία του Ιδρύματος, να μην υποσκάψουν το βασικό αυτό και αναφαίρετο δικαίωμα των εργαζόμενων (εν προκειμένω στην Καθαριότητα του ΠΘ), αλλά να δώσουν τη λύση που πρέπει, χωρίς να πετάξουν στο δρόμο τόσες οικογένειες”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου