ΤΟΠΙΚΑ

Διαφωνεί με την αυτόνομη κάθοδο η «Επιλογή Ευθύνης»

διαφωνεί-με-την-αυτόνομη-κάθοδο-η-επι-738344

Επαφές για τη συγκρότηση ψηφοδελτίου – Ποια πρόσωπα βολιδοσκοπούνται – Τι ειπώθηκε σε σύσκεψη την Κυριακή σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης

Παράλληλους δρόμους διαβαίνουν προς το παρόν ΚΙΝΑΛ και δημοτική παράταξη «Επιλογή Ευθύνης» με «φόντο» τον Δήμο Βόλου. Πλήρης επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, που εδώ και καιρό έγραψε ότι η δημοτική παράταξη με επικεφαλής την κ. Νατάσα Οικονόμου διαφωνεί με την απόφαση που έλαβε το Κίνημα Αλλαγής στον Δήμο Βόλου και σ’ όλους τους Δήμους της χώρας. Την Κυριακή σε συγκέντρωση μελών της παράταξης στο ξενοδοχείο «Παρκ», η επικεφαλής της «Επιλογής Ευθύνης» επανέλαβε την αντίθεσή της στην αυτόνομη κάθοδο, υπογραμμίζοντας ότι ο Δήμος Βόλου είναι ειδική περίπτωση και ως τέτοια θα πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Στην κατεύθυνση αυτή όπως τονίστηκε έχουν γίνει ήδη επαφές με τον πρώην πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΕΒ Θεσσαλίας κ. Απόστολο Παπαδούλη, τον γυναικολόγο Χρήστο Βενέτη, τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Ευθ. Τσάμη, τον δημοσιογράφο Ι. Αναστασίου και τον πρώην αντιδήμαρχο Απόστολο Παντσά. Στη διάρκεια της συζήτησης στο «τραπέζι έπεσε» και το όνομα του αρχιτέκτονα και πρώην αντιδημάρχου Βόλου κ. Κώστα Αδαμάκη, στον οποίο σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές έγινε κρούση πριν από λίγες μέρες, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει απαντήσει θετικά ή αρνητικά.

Στόχος των επαφών αυτών, όπως επισημάνθηκε, είναι να διερευνηθεί αν ενδιαφέρονται και υπό ποιες προϋποθέσεις να τεθούν επικεφαλής ενός ευρύτερου συνδυασμού απέναντι στον σημερινό δήμαρχο Αχ. Μπέο.

Σημειώνεται, πως οι επαφές αυτές γίνονται ξεχωριστά από τις διεργασίες που έχουν μπροστά τους τα κόμματα.

Στη συνάντηση που έγινε την Κυριακή το μεσημέρι, σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης και στην οποία έδωσαν το «παρών» οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι στον Βόλο, αλλά και στελέχη που συμμετείχαν στο δημοτικό ψηφοδέλτιο στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές με επικεφαλής τον τέως δήμαρχο Πάνο Σκοτινιώτη, η συζήτηση επικεντρώθηκε γύρω από τη στρατηγική που θα ακολουθηθεί στις εκλογές.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του ρεπορτάζ η κ. Οικονόμου προανήγγειλε σύγκληση συνέλευσης της παράταξης όπου και με επίσημο τρόπο θα ανακοινωθεί η πρόθεση της «Επιλογής Ευθύνης» για συνέχιση της διαβούλευσης και των επαφών με άλλες δημοτικές παρατάξεις, με στόχο την κοινή κάθοδο στις εκλογές του Μαΐου.

Επισημάνθηκε επίσης ότι η «Επιλογή Ευθύνης» θα πρέπει να έχει καθοριστικό ρόλο στις διεργασίες που γίνονται, ενώ η κ. Οικονόμου φέρεται να άφησε αιχμές κατά στελεχών του ΚΙΝΑΛ, ότι προσπαθούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα, «προμοτάροντας συγκεκριμένα πρόσωπα για τα οποία υποστηρίζουν ότι θα έχουν και τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στον Δήμο Βόλου».

«Δεν είναι δυνατόν από τη μία να είναι θιασώτες της αυτόνομης καθόδου και την ίδια στιγμή να προωθούν συγκεκριμένα πρόσωπα, υποστηρίζοντας ότι θα έχουν τη στήριξη και του ΣΥΡΙΖΑ» φέρεται να επισήμανε μεταξύ άλλων η επικεφαλής της «Επιλογής Ευθύνης», η οποία πρόσθεσε ότι η δημοτική παράταξη θα συνεχίσει τις επαφές με διάφορα στελέχη με στόχο την ευρύτερη δυνατή σύγκλιση δυνάμεων απέναντι στη σημερινή δημοτική αρχή.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου