ΤΟΠΙΚΑ

Σοκ από τη σύλληψη ανήλικου στο πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου

σοκ-από-τη-σύλληψη-ανήλικου-στο-πάρκο-τ-747636

Αντιμέτωποι με μία ασυνήθιστη σύλληψη για κατοχή ναρκωτικών ουσιών ήρθαν προχθές το βράδυ οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ. Ένας ανήλικος Βολιώτης ηλικίας μόλις 13 ετών εντοπίστηκε να έχει στη τσέπη του μία ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 1,77 γραμμαρίου.

Ο ανήλικος φαινόταν να είναι μεγαλύτερος σε ηλικία και οι αστυνομικοί που τον θεώρησαν ύποπτο για ναρκωτικά του ζήτησαν να τον ελέγξουν.

Οι αστυνομικοί βρήκαν στην τσέπη του τα ναρκωτικά και στη συνέχεια τον προσήγαγαν στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας.

Όταν όμως ενημερώθηκαν για την ακριβή ηλικία του σοκαρίστηκαν. Ο ανήλικος που καθόταν μόνος στο πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου στις 9.20 το βράδυ και είχε επάνω του χασίς είναι ηλικίας μόλις 13 ετών.

Άμεσα ο ανήλικος ανακρίθηκε προκειμένου να διαπιστωθεί από ποιον προμηθεύτηκε τα ναρκωτικά και σε ποιο χώρο.

Όμως, ο ανήλικος φέρεται να δήλωσε ότι βρήκε το χασίς πεταμένο στο πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου.

Ο ίδιος φέρεται να δήλωσε ότι απλά ήθελε να δοκιμάσει ναρκωτικά και ότι έκανε χρήση τις δύο τελευταίες εβδομάδες.

Άμεσα ενημερώθηκε για το περιστατικό η Εισαγγελία Βόλου και με προφορική εντολή ο 13χρονος αφέθηκε ελεύθερος.

Οι αστυνομικοί κάλεσαν στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας τη μητέρα του ανήλικου στην οποία και παρέδωσαν τον νεαρό, ενώ η δικογραφία που συντάχθηκε σε βάρος του ανήλικου θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Βόλου για τις περαιτέρω ενέργειες. Η κατοχή ναρκωτικών ουσιών από ανήλικους δεν είναι καινούργιο φαινόμενο για τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου.

Όμως, εκείνο που σοκάρει είναι η ιδιαίτερα νεαρή ηλικία του. Αξιωματικοί της Αστυνομίας σχολίασαν ότι πρόκειται για μία από τις σπάνιες συλλήψεις.

Εντούτοις, από ηλικίας 13-14 ετών οι ανήλικοι αρχίζουν να εμφανίζουν στις μέρες μας παραβατική συμπεριφορά και είναι κοινά αποδεκτό ότι η χρήση ναρκωτικών ουσιών συμβαδίζει σε ορισμένες περιπτώσεις και με τη διάπραξη άλλων αδικημάτων όπως κλοπών.

Σε κάθε δικάσιμο του Δικαστηρίου Ανηλίκων Βόλου που πραγματοποιείται μία φορά το μήνα οδηγούνται στο εδώλιο του κατηγορούμενου κατά μέσο όρο περίπου είκοσι πέντε ανήλικοι γεγονός που προβληματίζει ιδιαίτερα. Ορισμένοι από αυτούς είναι πράγματι ιδιαίτερα νεαρής ηλικίας.

Επισημαίνεται ότι οι ανήλικοι προστατεύονται από τη νομοθεσία και εναντίον τους εφαρμόζονται διαφορετικά μέτρα για το σωφρονισμό τους όπως επίπληξη και άλλα.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου