ΤΟΠΙΚΑ

Επ΄αυτοφώρω σύλληψη διαρρηκτών στο κέντρο του Βόλου

επ΄αυτοφώρω-σύλληψη-διαρρηκτών-στο-κ-748837

Πήγαν να διαρρήξουν σπίτι στο κέντρο του Βόλου και πιάστηκαν στα πράσα. Χειροπέδες πέρασαν χθες οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου σε δύο 22χρονους Ρομά κατοίκους Αττικής, ενώ η Αστυνομία συνέλαβε και τους δύο συνεργούς τους, ηλικίας 20 ετών, επίσης Ρομά, κατοίκους Αττικής.

Στις 10 το πρωί οι επίδοξοι διαρρήκτες προσπαθούσαν να ανοίξουν με κατσαβίδι μπαλκονόπορτα σπιτιού στο Βόλο. Για κακή τους όμως τύχη ο ιδιοκτήτης επέστρεφε στο σπίτι του ενώ σε κοντινή απόσταση υπήρχαν και περιπολούντες αστυνομικοί. Αμεσα οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δύο διαρρήκτες, ενώ οι άλλοι δύο πρόλαβαν και επιβιβάστηκαν σε Ι. Χ. με σκοπό να διαφύγουν.

Εντούτοις, οι δράστες συνελήφθησαν μερικές ώρες αργότερα στα διόδια Μαυρομαντήλας στη Λαμία. Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου είχε κινητοποιηθεί έγκαιρα για τον εντοπισμό και την ακινητοποίησή τους ειδοποιώντας τα κέντρα του «100» σε Λάρισα και Λαμία. Οι δράστες κρατούνται και σήμερα θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Βόλου. Παρά την επ’ αυτοφώρω σύλληψή τους, πάντως, οι ίδιοι αρνούνται ότι διέπραξαν την απόπειρα διάρρηξης. Επισημαίνεται ότι από την περαιτέρω προανάκριση προέκυψε ότι οι συλληφθέντες έχουν απασχολήσεις το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές με κλοπές στην Αθήνα. Στον Βόλο βρίσκονταν από προχθές το βράδυ δίχως να μπορούν να δώσουν επαρκή εξήγηση για το λόγο της επίσκεψή τους στην πόλη.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου