ΤΟΠΙΚΑ

Μαθητές εκτός επαγγελματικών ειδικοτήτων

μαθητές-εκτός-επαγγελματικών-ειδικο-749717

Επεσε… «κόφτης» σε Επαγγελματικά Λύκεια της Μαγνησίας, τα οποία χάνουν συνολικά τρία τμήματα σε τομείς και ειδικότητες της επαγγελματικής εκπαίδευσης. Από τα πέντε ολιγομελή τμήματα σε επίπεδο νομού το «πράσινο φως» για τη συνέχισή τους πήραν μόνο τα δύο. Τα άλλα δύο δεν εγκρίθηκαν με αποτέλεσμα μαθητές που βρίσκονται ακόμη και στην γ’ Λυκείου να αναγκάζονται είτε να αλλάξουν επιλογή επαγγελματικής εκπαίδευσης την τελευταία χρονιά στο σχολείο, είτε να αλλάξουν Επαγγελματικό Λύκειο για να μπορέσουν να συνεχίσουν στον ίδιο τομέα και ειδικότητα.

Σύμφωνα με στοιχεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας από τις εκκρεμότητες που υπήρχαν σε ολιγομελή τμήματα στα ΕΠΑΛ, τμήματα δηλαδή που δεν συμπληρώνουν τον κατώτατο αριθμό μαθητών για τη σύστασή τους, εγκρίθηκαν για να συνεχίσουν να λειτουργούν δύο, στο 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας. Πρόκειται για τις ειδικότητες τεχνικός ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων και τεχνικός ηλεκτρονικών και υπολογιστικών συστημάτων.

«Κόφτης» ίσχυσε για τρία τμήματα του τομέα πληροφορικής, στα ΕΠΑΛ Βελεστίνου, Αγριάς και 2ο Ν. Ιωνίας. Μάλιστα στο ΕΠΑΛ Αγριάς καις το 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, τα τμήματα που δεν εγκρίθηκαν αφορούν στη γ’ τάξη με τους μαθητές να καλούνται είτε να αλλάξουν σχολείο είτε να αλλάξουν ειδικότητα, την τελευταία χρονιά της φοίτησής τους.

Στο ΕΠΑΛ Βελεστίνου κόπηκε ο τομέας πληροφορικής από τη β’ τάξη. Το θέμα έχει εγείρει αντιδράσεις, καθώς το ολοκαίνουριο και υπερσύγχρονο σχολικό κτίριο θα μπορούσε να υποστηρίξει την ειδικότητα προς όφελος των μαθητών αλλά και της τοπικής κοινωνίας. Οι μαθητές που δεν έχουν άλλη επιλογή στο Βελεστίνο, θα αναγκαστούν είτε να πάρουν μετεγγραφή σε σχολείο του Βόλου, είτε να αλλάξουν ειδικότητα ή ακόμη και τύπο Λυκείου.

Για την περίπτωση μάλιστα του ΕΠΑΛ Βελεστίνου, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, έχει αποστείλει και δεύτερο υπόμνημα με αίτημα την έγκριση του τομέα τόσο για λόγους απόστασης του σχολείου από την πρωτεύουσα του νομού όσο και για λόγους συγκράτησης των μαθητών στην επαρχία και στήριξης των περιφερειακών ΕΠΑΛ.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου