ΤΟΠΙΚΑ

Αθώος ο 44χρονος που χτύπησε τον πατέρα του

αθώος-ο-44χρονος-που-χτύπησε-τον-πατέρα-750339

Αθώος κρίθηκε χθες από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, ο 44χρονος γιος ενός ηλικιωμένου ζευγαριού, που μπήκε στη μέση για να προστατέψει τη μητέρα του, την ώρα που δεχόταν επίθεση από τον πατέρα του το περασμένο Σάββατο μέσα στο σπίτι τους σε οικισμό της ευρύτερης περιοχής του Βόλου. Ο 44χρονος κάθισε στο εδώλιο κατηγορούμενος ότι γρονθοκόπησε τον πατέρα του.

Απολογούμενος παραδέχτηκε την πράξη του και επισήμανε ότι το έκανε για να προστατέψει τη μητέρα του από τη βίαιη επίθεση που δεχόταν από τον σύζυγό της, ο οποίος κατά τη διάρκεια του καβγά, τη δάγκωσε στον ώμο και μετά άρχισε να την κλωτσά στα πόδια. Ο 44χρονος γιος κοιμόταν στο διπλανό δωμάτιο, όταν άκουσε τις κραυγές της μητέρας του. Σηκώθηκε άρον – άρον από το κρεβάτι του και μετέβη στο διπλανό δωμάτιο. Βλέποντας- όπως είπε στο δικαστήριο- τον πατέρα του να δαγκώνει και να κλωτσά τη μητέρα του, μπήκε στη μέση και προκειμένου να τον αποτρέψει να συνεχίσει τη βίαιη επίθεσή του, τον γρονθοκόπησε.

Να σημειωθεί, ότι βασικός μάρτυρας κατηγορίας του 44χρονου γιου του ήταν ο 74χρονος πατέρας του, ο οποίος ενώπιον του δικαστηρίου έσπευσε βέβαια να καλύψει τον γιο του, λέγοντας ότι τα σημάδια του στο πρόσωπο είναι από πτώση στο έδαφος. Ο γιος του ωστόσο είπε την αλήθεια στο δικαστήριο, γεγονός που εκτιμήθηκε από την έδρα και έτσι τελικά αθωώθηκε. Το δικαστήριο έκρινε ότι δεν θα πρέπει να καταδικαστεί, αφενός γιατί είπε την αλήθεια και αφετέρου διότι έκρινε ότι βρισκόταν σε άμυνα.

Υπογραμμίζεται τέλος, ότι χθες εκδικάστηκε με την αυτόφωρη διαδικασία μήνυση εναντίον του γιου. Η μήνυση που έχει υποβληθεί κατά του 74χρονου πατέρα του για τη βίαιη επίθεση κατά της συζύγου του αναβλήθηκε για να εκδικαστεί στις 28 Σεπτεμβρίου.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου